Waarom Bitcoin nog steeds op koers ligt om vóór het einde van het jaar de $74K te doorbreken

De recente correctie van Bitcoin (BTC) lijkt zijn kracht te verliezen, wat wordt ondersteund door diverse technische signalen, zoals prijsdivergentie, de vorming van een Doji-kaars en andere bullish indicatoren.

Op 5 augustus zag de Bitcoin koers een forse prijsdaling van meer dan 25% tijdens een wereldwijde marktcorrectie. Echter, nieuwe signalen wijzen erop dat deze daling mogelijk een bear trap was, en dat de prijs zich zou kunnen herstellen en op weg is naar een nieuw record in 2024.

De neerwaartse druk op de prijs van Bitcoin lijkt af te nemen

Sinds juli heeft de prijs van Bitcoin lagere dieptepunten bereikt, terwijl de relatieve sterkte-index (RSI) juist hogere dieptepunten heeft gevormd. Dit wijst erop dat de neerwaartse druk afneemt en dat een ommekeer naar boven mogelijk op komst is. Daarnaast laat de huidige prijs van Bitcoin, rond $59.108, op de wekelijkse grafieken tekenen zien van een bullish divergentie.

Bitcoin grafiek

Het is belangrijk om deze bullish divergentie te bevestigen met andere technische indicatoren om valse signalen te vermijden. Zo heeft Bitcoin recentelijk een long-legged Doji-kaars gevormd, wat doorgaans wijst op een mogelijke trendomkering of een tijdelijke pauze in de huidige trend.

Bitcoin

Deze Doji-kaars, in combinatie met een stijgend handelsvolume nabij de onderste trendlijn van het bull flag-patroon van Bitcoin, geeft aan dat handelaren vertrouwen hebben in een mogelijke prijsstijging. Dit suggereert dat Bitcoin tegen september zou kunnen stijgen naar de bovenste trendlijn van de vlag, rond $66.500.

Omdat bull flags vaak voortzettingspatronen zijn in een stijgende markt, zou een sterke doorbraak boven de bovenste trendlijn een nieuwe rally kunnen ontketenen. De prijs zou dan kunnen stijgen met een bedrag dat gelijk is aan de vorige opwaartse beweging voordat de vlag werd gevormd.

Kortom, de combinatie van het bull flag-patroon, de Doji-kaars en de bullish divergentie zou Bitcoin in de komende maanden naar nieuwe hoogtes boven $79.000 kunnen brengen, wat een nieuw record zou betekenen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!