Tether herinvesteert winst in AI- en tech-innovatie

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin USDT, maakte onlangs bekend dat haar winst flink is gestegen door de rentestijging, waarbij het aangaf dat het van plan is om deze winst te gebruiken om haar investeringen te diversifiëren en rechtstreeks te concurreren met de bestaande tech-giganten.

Winst stijgt naar $5,2 miljard in 2024

De inkomsten van Tether zijn de afgelopen twee jaar ook gestegen als gevolg van hogere rentetarieven op de activa in de reserve. Het bedrijf heeft tot 5,5% verdiend op zijn reserves, veel beter dan de 0,2% van de voorgaande jaren. Deze financiële groei heeft Tether in staat gesteld om naar andere manieren te zoeken om zijn investeringen uit te breiden.

Tot de eerste helft van 2024 boekte Tether een winst van $5,2 miljard. Deze winst is gekoppeld aan de reserves, waaronder kortlopende effecten van de Amerikaanse overheid. Tether gebruikt deze winsten nu om zijn activiteiten buiten de wereld van cryptocurrencies uit te breiden.

Tether lanceert Evo-divisie voor technische innovatie

Om deze investeringen te faciliteren heeft het bedrijf Tether Evo opgericht, een nieuwe venture-divisie om nieuwe technologieën te ontwikkelen. Het bedrijf stopt het overtollige geld terug in bedrijfsgebieden als AI, in een poging om te concurreren met de technologische grootmachten, wat aantoont dat Tether zijn aanwezigheid op de mondiale technologiemarkt wil vergroten.

CEO Paolo Ardoino wees erop dat nieuwe zakelijke inspanningen ook gedecentraliseerd moeten worden. Hij zei dat Tether ernaar streeft te handelen volgens de principes van financiële vrijheid en technologische toegang in andere industrieën. In dit opzicht wil Tether een belangrijke deelnemer zijn die niet gebonden is aan grote technologische organisaties.

Ardoino wees tevens op het politieke karakter van AI en het belang van het hebben van nieuwe marktdeelnemers. Als zodanig heeft Tether decentralisatie als strategie aangenomen, omdat het verwacht dat dit van het allergrootste belang zal worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!