Solana whale dumpt wederom en verkoopt voor nog $2,8 miljoen

Een Solana-whale die sinds januari regelmatig tokens heeft verkocht, heeft recentelijk bijna $2,8 miljoen naar verschillende exchanges overgemaakt, waardoor het totale bedrag aan verkochte tokens dit jaar is opgelopen tot $84 miljoen.

Op 13 augustus ontdekte het blockchain-analysebedrijf Lookonchain dat een Solana-wallet sinds 15 januari wekelijks tokens heeft gedumpt. Volgens Lookonchain heeft de whale dit jaar minstens 594.000 SOL-tokens overgedragen aan Coinbase, Binance en OKX.

Deze tokens hebben een totale waarde van ongeveer $84 miljoen, aangezien de prijs van SOL rond de $144,30 ligt. De whale heeft minstens één keer per week tokens verkocht, waarbij de laatste transactie een verkoop van 20.000 SOL (ongeveer $2,8 miljoen) betrof.

Naast deze Solana-whale is er nog een andere whale, die verbonden is met de Ethereum initial coin offering (ICO), die al meer dan een maand bezig is met het verkopen van tokens. Op 12 augustus meldde Lookonchain dat deze Ether-whale $13,2 miljoen aan ETH had overgemaakt naar OKX.

Deze whale is sinds 8 juli bezig met het verkopen van tokens. In totaal heeft hij $154 miljoen aan tokens gestort op OKX, tegen een gemiddelde prijs van $3.176 per ETH. De wallet ontving tijdens de Ethereum ICO 1 miljoen ETH.

Ondanks deze verkoop besloot een andere whale om juist een vergelijkbaar bedrag aan te kopen. Op dezelfde dag kocht een Ethereum-wallet 5.000 ETH, waarmee ongeveer $12,8 miljoen aan hun wallet werd toegevoegd.

In plaats van hun tokens in één keer te verkopen, hebben de whales gebruikgemaakt van de zogenaamde dollar-cost averaging (DCA)-strategie. Deze strategie, populair onder crypto-beleggers, houdt in dat men periodiek crypto-assets koopt of verkoopt, in plaats van alles in één transactie te doen.

Omdat het moeilijk is om precies te voorspellen wanneer de prijzen op hun hoogtepunt of dieptepunt zijn, gebruiken ervaren handelaren de DCA-methode om in crypto te investeren. Deze strategie helpt beleggers om minder beïnvloed te worden door emoties, aangezien DCA-beleggers zich richten op de langetermijnvooruitzichten. Hoewel deze methode vaak wordt aangeraden voor het kopen van crypto, wordt het ook gebruikt om geleidelijk aan winst te nemen bij de verkoop van tokens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!