XRP op weg naar $100: Analisten voorspellen stijging

XRP blijft een veelbesproken onderwerp binnen de cryptogemeenschap, waarbij sommige experts voorspellingen doen over aanzienlijke prijsstijgingen dankzij de unieke eigenschappen van deze munt.

Onlangs hebben verschillende analisten hun focus gelegd op de mogelijkheid dat XRP prijzen van drie cijfers kan bereiken. Hoewel XRP momenteel onder de $0,60 wordt verhandeld, geloven velen dat een prijs van $100 haalbaar is.

Een van de voorstanders van deze optimistische prognose is een anonieme analist, die zijn voorspelling baseert op de toenemende adoptie van de XRP Ledger (XRPL) en het positieve resultaat van Ripple’s juridische kwesties. Volgens hem kunnen deze ontwikkelingen XRP geleidelijk naar de $100 duwen. De recente overwinning van XRP op de SEC, gecombineerd met een groeiend gebruik van de XRPL, zou de weg naar dit doel kunnen versnellen.

Een andere analist heeft een vergelijking getrokken met de spectaculaire prijsstijging van Bitcoin (BTC), die ooit begon als een fractie van een cent en in 2021 een recordhoogte van $69.000 bereikte. Deze analist suggereert dat, als Bitcoin dergelijke enorme groei kon realiseren ondanks zijn beperkingen, XRP mogelijk ook de $100-grens kan bereiken.

Tijdslijnen voor het bereiken van $100 door XRP

Hoewel $100 een ambitieus doel is, hebben sommige experts tijdsbestekken geschetst voor wanneer dit niveau mogelijk kan worden bereikt. Zo voorspelde een crypto-analist dat XRP tegen 2037 de $100 zou kunnen bereiken, samen met Bitcoin dat naar $1 miljoen en Ethereum (ETH) dat naar $20.000 zou kunnen stijgen.

In een andere analyse werd gesuggereerd dat XRP $100 kan bereiken als het 1% van de markt van SWIFT weet over te nemen. SWIFT wordt door sommigen gezien als verouderd, en de recente beslissing van de BRICS-landen om SWIFT te vervangen door een beter alternatief ondersteunt deze visie.

Ook hebben analisten van een bekende crypto-exchange gesuggereerd dat XRP tegen april 2040 $100 zou kunnen bereiken. Echter, deze voorspellingen gaan gepaard met de nodige voorzichtigheid. Voor XRP om de $100 te halen, zou het een stijging van bijna 17.000% moeten doormaken. Gezien de geschiedenis van XRP en eerdere sterke prijsstijgingen, is dit onder de juiste omstandigheden echter niet uitgesloten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!