Tether verdubbelt personeelsbestand tegen mid-2025, aldus rapport

Tether, de grootste uitgever van stablecoins ter wereld, is van plan om zijn personeelsbestand tegen het midden van 2025 te verdubbelen, met een specifieke nadruk op het uitbreiden van zijn nalevingsteam. Paolo Ardoino, de CEO van Tether Holdings Ltd., verklaarde namelijk in een interview met Bloomberg op 8 augustus dat het bedrijf van plan is om het aantal werknemers te verhogen tot ongeveer 200.

“We zijn er trots op dat we efficiënt werken en dat willen we zo houden om flexibel te blijven,” zei Ardoino. Hij benadrukte ook dat Tether zorgvuldig omgaat met het aannemen van nieuw personeel en zich richt op het aannemen van ervaren medewerkers.

Volgens Ardoino vereist het toezicht op mogelijk illegale activiteiten op secundaire markten waar hun stablecoin wordt verhandeld, “geavanceerde geautomatiseerde tools.” Primaire markten zijn plekken waar gebruikers rechtstreeks USDT kopen of inwisselen bij Tether, terwijl secundaire markten bestaan uit crypto-exchanges en over-the-counter handelsplatforms.

Tether heeft in het verleden onder de loep gelegen vanwege mogelijk illegaal gebruik van USDT en werkt nauw samen met de autoriteiten om dit te voorkomen. In mei is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Chainalysis, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain-analyse en beveiliging, om de monitoring van transacties en screening van sancties te verbeteren.

Ondertussen heeft Tether een sterke positie verworven in de financiële wereld, met een recordwinst van $5,2 miljard in de eerste helft van 2024, ondanks dat het een kleiner team heeft in vergelijking met grote technologie- en cryptobedrijven.

Ardoino bekritiseerde ook bedrijven, vooral in Silicon Valley, die tijdens gunstige marktomstandigheden veel mensen aannemen om hen vervolgens te ontslaan zodra de markt afkoelt. In juni lanceerde Tether een nieuwe stablecoin die gedekt is door goud. Sinds het begin van 2024 is het aanbod van de aan de dollar gekoppelde stablecoin van Tether met meer dan 25% toegenomen.

USDT heeft nu een circulerende hoeveelheid van $115 miljard, wat neerkomt op bijna 70% van de totale stablecoin-markt. De naaste concurrent van Tether, Circle, heeft een aanbod van $34,4 miljard aan USD Coin, wat neerkomt op een marktaandeel van 21%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!