Bitcoin herpakt zich sterk na forse koersdaling! Nu naar een nieuwe all-time high?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Daar is ie dan! De allereerste correctie van meer dan 30% tijdens deze bullcyclus. Veel mensen raken in paniek en zien het als bedreiging. Ik zie het juist als een kans. Je kan je DCA’tjes toepassen op je favoriete lange termijn investeringen. Na de daling van een kleine 34% stond social media er vol mee. “Bullmarkt ten einde”, “Bitcoin op weg naar 25k en lager”, “Bitcoin op weg naar 10k vanwege recessie”. Als je dat soort berichten leest na een eerste serieuzere correctie, waarbij we van $75.000 naar $49.000 zijn teruggevallen weet je dat een bodem dichtbij is.

Om een idee te geven van hoe normaal het is dat Bitcoin eens in de zoveel tijd tijdens een bullmarkt een flinke correctie van 30% of meer neerzet laat ik je de statistieken zien van de afgelopen 3 bullcyclussen, waarbij de bullcyclus wordt bepaald vanaf de macro bodem tot aan de macro top van die cyclus. De cijfers luiden als volgt:

  • Oktober 2011 – november 2013 / Aantal 30%+ correcties tijdens de bullmarkt: 10
  • Januari 2015 – december 2017 / Aantal 30%+ correcties tijdens de bullmarkt: 10
  • December 2018 – november 2021 / Aantal 30%+ correcties tijdens de bullmarkt: 8

En als we dan vervolgens gaan kijken naar de data van de huidige bullcyclus kunnen we zien dat we sinds november 2022 pas 1 30%+ correctie hebben gehad. Hierdoor kunnen we toch niet anders concluderen dan dat we wat Bitcoin prijsactie betreft in ieder geval verwend zijn en wellicht zelfs ook een beetje gepamperd.

Men was inmiddels al weer vergeten hoe zo’n 30% correctie voelt. Nou, zo dus. En wen er maar vast aan. Want als deze bullmarkt gaat doorzetten (verwacht ik wel) gaan we nog vele van dit soort correcties krijgen. Als je in een markt met extreme volatiliteit actief bent moet je naast het accepteren van de pumps ook de daarbij horende correcties accepteren. Het één kan niet zonder het ander. Afijn, tot zover de statistiekjes. Laten we eens kijken naar de huidige stand van zaken m.b.t. Bitcoin.

Weekgrafiek

We hebben de wekelijkse demand op $53.120-$50.430 teruggetest. Dit is hét gebied om vast te houden. Zo lang we dat doen is er niet zoveel aan de hand. Wat verder positief is is dat we de liquiditeit onder die demand ook hebben opgehaald. Daar stond een vrachtlading aan stoplosses open. Verder hebben we lokaal de low op $53.314 opgehaald en ligt de liquiditeit dus weer volledig open aan de bovenkant. Aan de bovenkant hebben we in principe redelijk de weg vrij t/m de all time high op $74.000. Dat is ook waar ik vanaf hier verwacht dat we heen gaan bewegen. Daar kan eventueel wat tijd overheen gaan en hoeft niet in één rechte lijn natuurlijk.

Daggrafiek

Ik heb twee scenario’s in gedachte en beiden zijn bullish. Het eerste scenario is de dagelijkse fair value gap opzoeken op $58.278-$59.822 (blauwe zone), om vanuit daar iets van een terugtest te maken en een higher low te vormen. Daarna verwacht ik alsnog veel hogere prijzen. Het alternatief is sterk boven de dagelijkse fair value gap komen en sluiten op de daggrafiek. Mocht dat gebeuren zijn we nog veel bullisher en kunnen we op relatief korte termijn weer $70.000+ regionen en wellicht zelfs all time high prijzen gaan opzoeken. Een eventuele terugtest van die zone kan een interessante instapkans betekenen.

Conclusie

Kortom, ik heb eigenlijk niet zoveel redenen om te twijfelen aan de bullish bias. Met de recente daling ben ik eigenlijk alleen maar meer bullish geworden doordat de markt volledig gereset (en wellicht gecapituleerd) is en de liquiditeit nu volledig aan de bovenkant open staat. Dat werkt doorgaans als een magneet voor de prijs. Ik ben dus bullish en kijk omhoog richting nieuwe all-time highs. Fijne dag gewenst!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!