Analist verwacht aanzienlijke stijging voor Ethereum door sterke ETF-instroom

Een van de prominente analisten en investeerders in de cryptowereld, Michael van de Poppe, heeft zijn vertrouwen uitgesproken dat Ethereum (ETH) op korte termijn een aanzienlijke rally kan doormaken om een specifieke reden.

Hoe staat het met de prijs van Ethereum?

In een recente post op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) liet Van de Poppe weten dat de instroom in spot ETH exchange-traded funds (ETF) groter is dan het nieuwe aanbod, wat volgens hem een teken is van een bullish markt. Van de Poppe verklaarde:

“Het aanbod van ETH gecreëerd in 2024 bedraagt $160 miljoen, terwijl de netto-instroom in ETH ETF’s de afgelopen twee dagen $150 miljoen heeft bereikt. De vraag is dus groter dan het aanbod,”

Ethereum ETF Flow

Van de Poppe voorspelde verder dat de ETF-instroom waarschijnlijk zal leiden tot een grote rally voor ETH. Hij voegde hieraan toe:

“Ik ben van mening dat Ethereum momenteel zwaar ondergewaardeerd is en klaar staat voor een aanzienlijke stijging als deze instromen aanhouden.”

De analist merkte ook op dat Ethereum binnen enkele weken zou kunnen stijgen tot ongeveer $4.000, mits het steunpunt van $2.600 op de wekelijkse grafiek behouden blijft. Van de Poppe benadrukte ook het volgende:

“Het tweede scenario voor ETH is uitgekomen en was dieper dan verwacht. Maar als Ethereum boven $2.600 sluit, denk ik dat we het daadwerkelijke dieptepunt hebben gezien en klaar zijn voor een sterke opwaartse beweging. De instroomcijfers zijn zeer positief,”

Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld rond de $2.586, met een stijging van 3,7% in de afgelopen 24 uur. Tegelijkertijd noteert het ETH/TRY-paar een prijs van 86.539 TL.

Reacties op Optimism (OP)

Van de Poppe gaf verder aan dat de cryptomarkt mogelijk een bodem heeft bereikt na de recente daling op maandag, en dat projecten zoals Optimism (OP), dat fungeert als een schaaloplossing voor Ethereum, mogelijk een rally kunnen doormaken. Vertelde had de analist ook het volgende op te merken:

“Deze week zien we grote wekelijkse candles. Er was een diepe wick, maar deze herstelde zich snel en sommige candles worden zelfs groen. Ik denk dat we waarschijnlijk het dieptepunt hebben bereikt. OP laat ook een significante candle zien,”

Van de Poppe analyse optimism

De prijs van Optimism blijft rond $1,34 bewegen op het moment van schrijven, na een stijging van 9,89% in de afgelopen 24 uur.

Hoe staat het met de prijs van AAVE?

Tot slot analyseerde Van de Poppe de altcoin AAVE. Hij stelde dat Aave (AAVE), een protocol voor geldmarkten, mogelijk een significante uitbraak kan doormaken na een consolidatieperiode rond het $100-niveau. Van de Poppe, concludeerde:

“Een van de meest veelbelovende grafieken in crypto is die van AAVE. DeFi (gedecentraliseerde financiering) ziet er sterk uit voor een grote uitbraak,”

Van de Poppe analyse altcoin AAVE

De prijs van Aave daalde met 2% en wordt momenteel verhandeld rond de $97, wat in lijn ligt met de verwachtingen van de analist.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!