DeFi-protocol Nexera stopt handel na $1,5 miljoen exploit

Het gedecentraliseerde multi-chain handelsplatform Nexera heeft een exploit van $1,5 miljoen ondergaan, waardoor alle handelsactiviteiten moesten worden stopgezet. Nexera, ook bekend als AllianceBlock Nexera, werd getroffen door een hacker die $1,5 miljoen aan liquiditeit stal. Blockchain forensisch bedrijf Cyvers bracht het incident als eerste naar buiten via een post op X, waarin een “verdachte transactie” met betrekking tot Nexera’s proxy contract werd gemeld.

Volgens Cyvers kreeg de hacker controle over Nexera’s proxy contract en voerde nieuwe permissies in, waardoor hij de withdraw admin functie kon gebruiken om alle NXRA tokens over te dragen. De hacker verkoopt nu de liquiditeit van de exchange voor Ethereum en een deel van de fondsen is al overgezet naar de BNB-keten.

Kort na de aanval bevestigde het Nexera-team de exploit in een aparte X-post en meldde dat ze “een exploit onderzoeken met betrekking tot smart contracts die NXRA tokens bevatten.” Hoewel de details van de hack nog niet volledig bekend zijn, is het NXRA token contract gepauzeerd en is de handel stilgelegd terwijl het team de situatie verder onderzoekt.

“We blijven de exploit onderzoeken en zullen zo snel mogelijk met vervolgstappen komen. Dank u voor uw begrip en geduld terwijl we dit met de hoogste prioriteit oplossen.”

Nexera, opgericht in 2018 door Rachid Ajaja en Matthijs de Vries, faciliteert handel tussen het Ethereum netwerk en de Arbitrum layer-2 oplossing. De native token van het platform, NXRA, wordt gebruikt voor verschillende functies, waaronder transactiekosten en beloningen binnen het ecosysteem. Na het nieuws van de exploit daalde de waarde van NXRA met meer dan 40% en wordt nu verhandeld op $0,037, volgens gegevens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!