Metis integreert met Chainlink CCIP voor cross-chain functionaliteit

Metis, een toonaangevend Layer 2-netwerk, heeft onlangs ondersteuning geïntegreerd voor Chainlink’s cross-chain interoperabiliteitsprotocol (CCIP). Op 8 augustus integreerde Metis CCIP, waardoor het protocol nu fungeert als de standaard cross-chain infrastructuur van het netwerk.

Deze integratie maakt het mogelijk om LINK-tokens tussen de Metis- en Ethereum-netwerken over te dragen en berichten uit te wisselen. Metis is van plan om in de toekomst meer blockchains en tokens te ondersteunen.

Metis benadrukte dat CCIP het mogelijk maakt om cross-chain gedecentraliseerde exchanges en leenprotocollen te creëren, METIS-houders op verschillende netwerken laat deelnemen aan DAO-bestuur en programmeerbare cross-chain transfers ondersteunt. Het project hoopt ook dat CCIP de groei van on-chain real-world assets op Metis zal stimuleren.

“CCIP zal talloze cross-chain use cases openen voor het Metis-ecosysteem, waardoor DeFi, DAOs en meer getransformeerd zullen worden,” zei Johann Eid, Chief Business Officer bij Chainlink Labs. “Met cross-chain applicaties ondersteund door de industrienorm CCIP, zal de liquiditeit naar het Metis-ecosysteem stromen en helpen DeFi op te schalen,” zei Kevin Liu, medeoprichter van Metis.

De prijs is in de afgelopen 30 dagen met 25% gedaald te midden van een bredere terugval in de crypto-markt. Ook de prijs van LINK is in dezelfde periode met 22,8% gedaald. Metis staat momenteel op de 12e plaats van grootste Ethereum Layer 2-netwerken wat betreft totale waarde vergrendeld (TVL) met $261,5 miljoen, volgens L2beat. Het eigen token vertegenwoordigt 83,6% van de TVL van het netwerk. DeFiLlama schat dat er momenteel $51,6 miljoen is vergrendeld in Metis-gebaseerde DeFi-protocollen.

De integratie komt op het moment dat CCIP’s marktaandeel snel toeneemt sinds de lancering zonder beperkingen op 25 april. Sinds de mainnet-lancering in juli 2023 heeft het protocol volgens Dune Analytics $198 miljoen aan tokenoverdrachten gefaciliteerd, waarvan 41% sinds de lancering zonder beperkingen is uitgevoerd. CCIP heeft ook ongeveer $835.600 aan vergoedingen verzameld, waarvan een kwart sinds 25 april is gegenereerd en 81% dit jaar is opgelopen.

CCIP wordt geadopteerd door grote traditionele financiële instellingen, waaronder Swift, de Australia and New Zealand Bank (ANZ), en de U.S. Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC). Chainlink’s bredere infrastructuursuite heeft meer dan $12 biljoen aan cumulatief transactievolume gefaciliteerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!