Goudprijs bereikt $2.500 per troy ounce – Zal de Bitcoin koers volgen?

De goudprijs bereikte op 1 augustus een historisch hoogtepunt en brak daarmee de grens van $2.500 per troy ounce op de New York Comex-beurs. Het edelmetaal bereikte voor het eerst in zijn geschiedenis een prijs van $2.502,6, onder invloed van het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente ongewijzigd te laten, geopolitieke risico’s en de voortdurende vraag van centrale banken.

Goud bereikt historische hoogtepunten door het rentebesluit

Goud heeft zijn prijsstijging door weten te zetten en bereikte opnieuw historische hoogtepunten. Het edelmetaal bereikte een recordprijs van $2.502,6 per troy ounce, waarmee het voor het eerst in zijn handelsgeschiedenis de grens van $2.500 overschreed. De prijsstijging zou in verband worden gebracht met een reeks financiële en geopolitieke factoren die volgens analisten deze rally zullen blijven aandrijven.

De Amerikaanse Federal Reserve heeft onlangs aangekondigd dat zij de rentetarieven niet zal verhogen of verlagen en deze op de huidige 5,25-5,5% per jaar zal handhaven. Dit beïnvloedde de dollarkoersen en de goudprijzen in dollars.

Een andere factor die de goudprijs omhoog drijft is de geopolitieke situatie die beleggers voortdurend in de gaten houden, zoals het conflict tussen Oekraïne en Rusland en de zich verdiepende conflicten in het Midden-Oosten, waardoor de vraag naar goud als toevluchtsoord toeneemt.

Bovendien werkt de constante vraag van centrale banken, die volgens de World Gold Council (WGC) hun bezit sinds vorig jaar met 6% hebben vergroot, samen met deze prijsstijging. Terwijl de People’s Bank of China (PBOC) verklaarde dat zij gestopt is met het kopen van goud, geven rapporten aan dat dit misschien niet waar is en dat zij in het geheim goud zou kunnen kopen om te profiteren van lagere prijzen.

Zal de Bitcoin koers volgen?

Door de jaren heen is Bitcoin (BTC) vaak vergeleken met goud. Het wordt zelfs het digitale goud genoemd. Hierdoor is het interessant om te kijken of de Bitcoin koers het voorbeeld van goud zal volgen. Laten we kijken naar een analyses kijken van verschillende experts.

Kruger benadrukte in een recente analyse de uitdagende marktomstandigheden en suggereerde dat slechts een paar investeerders mogelijk nog ‘in leven’ zijn en geld hebben als Bitcoin een nieuw record bereikt.

Een ander bekend figuur, BTCVIX, erkende dat de afgelopen maanden moeilijk zijn geweest voor investeerders, maar merkte op dat de grootste cryptocurrency momenteel zijn derde smalste wekelijkse Bollinger Bands in de geschiedenis ervaart. Volgens hem geeft dit aan dat er nog steeds een aanzienlijke koersbeweging mogelijk is.

John Bollinger, de maker van Bollinger Bands, bevestigde de mening van BTCVIX. Bollinger stelde dat de markt momenteel in een “echte druk” verkeert en dat de prijsbewegingen waarschijnlijk chaotischer zullen worden. Hij zei ook dat een omkeerpatroon van twee maten in de lagere band een belangrijke factor zou kunnen zijn voor toekomstige prijsbewegingen. Hij waarschuwde echter dat potentiële verkoopdruk op de bovengrens van invloed zou kunnen zijn op Bitcoin.

Kritieke 2 dagen voor Bitcoin

Analisten en experts verwachten binnen de komende twee dagen een verandering in de situatie van Bitcoin, omdat de prijs het Simple Moving Average (SMA) binnen de Bollinger Bands heeft gebroken. Deze ontwikkeling kan niet als positief worden beschouwd, aangezien de SMA een sterk niveau van prijsondersteuning vertegenwoordigt. Het doorbreken van dit niveau geeft aan dat er momenteel geen kopers zijn en dat de Bitcoin koers richting de lagere band in het Bollinger Bands-paradigma neigt. De onderste band voor Bitcoin ligt momenteel op $58.422.

Terwijl de onzekerheid over de toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin investeerders blijft bezighouden, geven technische indicatoren aan dat er een potentieel significante prijsbeweging op tafel ligt. Niettemin blijft de algemene marktrichting onzeker.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!