SEC past aanklacht tegen Binance aan: Positief nieuws voor Solana en Cardano

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar aanklacht in de rechtszaak tegen Binance aangepast, wat zeer positief nieuws is voor Solana (SOL) en Cardano (ADA). Deze aanpassing houdt een belangrijke verandering in de classificatie van tien cryptocurrencies in, waaronder Solana en Cardano, die oorspronkelijk werden aangemerkt als effecten in de uitgebreide juridische actie van de SEC tegen Binance en zijn voormalige CEO, Changpeng Zhao.

Cardano en Solana zijn geen effecten

De oorspronkelijke klacht van de SEC, ingediend op 5 juni 2023, was gericht tegen Binance en zijn Amerikaanse dochteronderneming, BAM Trading Services Inc. De beschuldigingen stelden dat deze entiteiten opereerden zonder de benodigde registraties om te functioneren als nationale effectenbeurzen, broker-dealers en clearing agents. Dit gebrek aan registratie zou Binance in staat hebben gesteld een ongereguleerd handelsplatform te exploiteren, waardoor Amerikaanse investeerders aanzienlijke risico’s liepen en mogelijk werden misleid over de veiligheid en regelgevende controle van hun investeringen.

Op 30 juli heeft de Amerikaanse instantie haar klacht aangepast met betrekking tot “Crypto Asset Securities.” Deze wijziging maakt het overbodig voor de rechtbank om onmiddellijk te oordelen over de toereikendheid van de beschuldigingen met betrekking tot deze tokens.

In het document staat: “De SEC heeft de gedaagden geïnformeerd dat zij voornemens is toestemming te vragen om haar klacht te wijzigen, specifiek met betrekking tot de ‘Third Party Crypto Asset Securities’ zoals gedefinieerd in de SEC’s Omnibus Opposition to Defendants’ Motion to Dismiss, Dkt. No. 172, waardoor de noodzaak voor de rechtbank om de toereikendheid van de beschuldigingen met betrekking tot die tokens op dit moment te beoordelen, wordt geëlimineerd.”

Aanvankelijk had de SEC tien cryptocurrencies, waaronder Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Cosmos (ATOM), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS) en COTI (COTI) als effecten aangemerkt.

Ondanks de potentieel positieve implicaties van de beslissing van de SEC om de classificatie van bepaalde tokens te wijzigen, is er tot nu toe geen significante marktreactie geweest. Ten tijde van dit bericht is de prijs van Solana met -5,5% gedaald en die van Cardano met -4,5% in de afgelopen 24 uur. Ook de andere cryptocurrencies die in de oorspronkelijke klacht van de SEC werden genoemd, hebben geen opmerkelijke marktbewegingen laten zien, wat in lijn is met het bredere marktsentiment, dat is beïnvloed door recent negatief nieuws over Bitcoin, met name met betrekking tot de mogelijke verkoop door de Amerikaanse overheid van tot wel 29.800 BTC.

DeFi^2 (@DefiSquared), de best gerangschikte cryptohandelaar op Bybit, reageerde via X:

“De markt negeerde deze stap om de een of andere reden, maar het lijkt eigenlijk behoorlijk belangrijk nieuws voor de munten die niet langer als effecten worden geclassificeerd? Op korte termijn zou dit kunnen leiden tot een onmiddellijke hernotering door Robinhood, en op de lange termijn, verbeterde kansen op goedkeuring van nieuwe ETF’s.”

De Cboe heeft formeel verzocht om goedkeuring van de SEC om vermogensbeheerders VanEck en 21Shares toe te staan begin juli een spot Solana-gebaseerd exchange-traded fund (ETF) te lanceren. Dit verzoek werd gedaan via een paar 19b-4-indieningen bij de Securities and Exchange Commission, waarbij deze producten voor notering werden voorgesteld, afhankelijk van de goedkeuring van de regelgevende instanties.

Op het moment van schrijven handelde Cardano op $0,4015.

Cardano Binance SEC

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!