Robert F. Kennedy promoot Bitcoin als oplossing tegen inflatie

De onafhankelijke Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. heeft scherpe kritiek geuit op de overheid vanwege het vermeende profiteren van inflatie. Hij benadrukte tegelijkertijd de potentiële rol van cryptocurrencies in de schatkist.

Tijdens een rondetafelsessie op de Bitcoin Conferentie 2024 op 25 juli, beschreef Kennedy inflatie als “overheidsdiefstal” die vooral de middenklasse raakt.

Volgens Kennedy biedt het adopteren van Bitcoin (BTC) een ontsnapping aan de huidige inflatoire situatie, die hij beschreef als een “snelweg naar de hel.” Hij prees de gedecentraliseerde aard van Bitcoin als een model voor het herstellen van democratie en persoonlijke vrijheid.

“Bitcoin is niet alleen een uitweg uit deze inflatie, de snelweg naar de hel, maar ook een manier om integriteit in onze regering te herstellen. Het biedt een manier om persoonlijke vrijheden te herstellen en stelt de middenklasse in staat zich te beschermen tegen inflatie, wat gewoon een vorm van overheidsdiefstal is,” aldus Kennedy.

Kennedy stelde ook voor om schatkistpapier uit te geven dat gekoppeld is aan een mandje van harde valuta’s, zoals platina en goud, om inflatie tegen te gaan. Hij suggereerde om te beginnen met een klein percentage van deze harde valuta’s en dit aandeel mogelijk in de loop van de tijd te verhogen.

“Ik ben van plan een mandje van harde valuta’s samen te stellen, misschien platina, goud en andere harde valuta’s, en te beginnen met het uitgeven van een klasse schatkistpapier,” voegde hij eraan toe.

Plan voor de schatkist om in Bitcoin te investeren

Als hij verkozen wordt, heeft Kennedy aangegeven dat de federale overheid moet investeren in Bitcoin om gelijk te zijn aan goud. Bitcoin wordt vaak vergeleken met goud vanwege zijn vermogen om waarde op te slaan.

“Ik wil dat de federale overheid begint met het kopen van Bitcoin en dat we gedurende mijn ambtstermijn uiteindelijk een hoeveelheid Bitcoin hebben die gelijk is aan ons goud,” zei hij.

Tijdens zijn campagne heeft Kennedy regelmatig de traditionele financiële sector bekritiseerd en beweerd dat er plannen zijn om de groei van Bitcoin in de VS te onderdrukken.

Kennedy heeft het Congres beschuldigd van betaling om Bitcoin te verbieden. Hij blijft erbij dat Bitcoin een “uitweg” biedt voor een inflatoir systeem dat monopolies in stand houdt.

In aanloop naar de verkiezingen van november zijn zowel Kennedy als voormalig president Donald Trump naar voren gekomen als pro-crypto kandidaten. Trump wordt ook verwacht te spreken op de Bitcoin-conferentie van dit jaar.

Beide kandidaten hebben zich sterk verzet tegen de introductie van een Central Bank Digital Currency (CBDC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!