Cryptobeurs Gate.io stopt met zijn diensten in Japan

Cryptobeurs Gate.io, een van ’s werelds grootste cryptobeurzen, heeft op 22 juli aangekondigd zijn diensten in Japan te beëindigen. Dit besluit is genomen om te voldoen aan de lokale financiële regelgeving en om gebruikers te helpen overstappen naar cryptohandelsplatformen die aan de Japanse regelgeving voldoen.

Gate.io heeft een juridisch nalevingsprogramma in Japan gelanceerd om te voldoen aan de Japanse wet- en regelgeving en om klanten te ondersteunen bij het overzetten van hun cryptocurrencies naar andere cryptobeurzen.

In de mededeling aan haar klanten liet Gate.io weten dat alle Japanse informatie van de website zou worden verwijderd. De cryptobeurs zal echter nog wel informatie over de accountmigratie in het Japans verstrekken, voor zover dat nodig is om gebruikers bij de overgang te helpen. Wanneer de cryptobeurs daadwerkelijk in het land zal sluiten, is nog onbekend.

Bron: Gate.io

Volgens CoinGecko noteert Gate.io 3.557 paren en heeft het een wereldwijd handelsvolume van $19,5 miljard per 24 uur.

Gate.HK staakt haar activiteiten

Tegelijkertijd heeft Gate.io’s operatie in Hong Kong, Gate.HK, ook haar activiteiten beëindigd. De beurs heeft haar aanvragen voor licenties onder de Securities and Futures Ordinance (SFO) en de Anti-Money Laundering and Counter-Terrorist Financing Ordinance (AMLO) ingetrokken. De handel is stopgezet op 28 mei 2024. Gebruikers kunnen tot 28 augustus 2024 hun activa van het platform opnemen. Deze verandering is onderdeel van een grote platformvernieuwing die gericht is op het vergroten van de veiligheid en het naleven van de regels.

De strenge cryptoregelgeving van Japan

De Japanse cryptowetgeving is veel strenger dan in andere landen, grotendeels door enkele opvallende hacks op cryptobeurzen. In 2014 werd de grote Japanse beurs Mt. Gox getroffen door een hack, waardoor investeerders veel Bitcoins verloren. Deze hack leidde tot jarenlange juridische gevechten, maar op 5 juni begon Mt. Gox eindelijk met het terugbetalen van zijn schuldeisers, wat enige verlichting bood aan de gedupeerden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!