Expert verwacht verdere Bitcoin prijsstijging en waarschuwt investeerders

Volgens een crypto-expert willen beleggers, nadat de Bitcoin koers onlangs met meer dan 20% is gestegen tot $67.000, wellicht wel hun winsten gaan nemen. De expert waarschuwt echter dat een dergelijke stap kostbaar kan zijn, vooral als er een potentieel belangrijke gebeurtenis voor de deur staat.

Wees voorzichtig met winstneming

In zijn laatste nieuwsbrief waarschuwde Markus Thielen, oprichter van 10x Research, investeerders tegen het nemen van winst of het shorten van Bitcoin in de aanloop naar de toespraak van voormalig president Donald Trump in Nashville. Hij schreef:

“Het nemen van winst of zelfs short gaan in Bitcoin voorafgaand aan de toespraak van Trump in Nashville zou een dure praktijk kunnen worden.”

Trump, die ook de Republikeinse kandidaat is bij de presidentsverkiezingen van dit jaar, zal zaterdag spreken op de Bitcoin-conferentie in Nashville. Er wordt gespeculeerd dat Trump zijn plan zou kunnen aankondigen om van Bitcoin een strategische reserve te maken.

Meer bullish factoren voor Bitcoin

Thielen merkte ook op dat Bitcoin bijna $69.000 waard was, het hoogste punt ooit van de vorige bullmarkt. Dit niveau wordt door markttechnici vaak beschouwd als een “lijn in het zand”, waarbij een mogelijke parabolische beweging optreedt als de prijzen erin slagen erboven te blijven.

Thielen gelooft dat de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentiële race de weg vrijmaakt voor een overwinning van Trump in november. Volgens hem zou dit een vroeg vertrek kunnen betekenen voor Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, die bekend staat om zijn kritische houding ten opzichte van de crypto-industrie. Terwijl de ambtstermijn van Gensler officieel afloopt in juni 2026, verwacht Thielen dat zijn ontslag zal samenvallen met de inauguratie van Trump begin 2025.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!