Analist voorspelt 900% stijging voor Solana (SOL)

Met gedurfde voorspellingen van experts, die aanzienlijke prijsstijgingen voorspellen voor verschillende altcoins, trekt Solana (SOL) de belangstelling van een bepaalde analist, waarbij hij aangaf dat de munt op het punt staat van een doorbraak en een voorheen ongehoord niveau zal bereiken.

Grafiek signaleert bullish voortzetting

Ali Martinez, een bekende cryptocurrency- en blockchain-expert, heeft op de wekelijkse grafiek van Solana een zogenaamde bull pennant-partroon opgemerkt. Deze trend, die vaak verband houdt met positieve ontwikkelingen, suggereert dat SOL zich mogelijk klaarmaakt voor een grote stap omhoog. Wanneer trendlijnen na een grote prijsstijging samenkomen om een ​​symmetrische driehoek te vormen, duidt het patroon op een tijd van consolidatie en onzekerheid bij beleggers.

De analyse van Martinez richt zich op de drempel van $1.000 en geeft aan dat Solana deze trend zou kunnen trotseren. Van de bestaande prijs van ongeveer $180 zou dit zich vertalen in een stijging van 900%. Het creëren van de bull pennant is van cruciaal belang, omdat dit suggereert dat nadat de consolidatiefase is geëindigd, de opwaartse trend opnieuw zou kunnen beginnen. Daarnaast versterken recente prijsschommelingen dit idee. Hij publiceerde de volgende grafiek:

Technische indicatoren

Andere technische signalen komen overeen met de optimistische visie van Martinez. Momenteel stijgt het 20-daagse Simple Moving Average (SMA) op $148, wat duidt op een goed momentum op de korte termijn. Met een RSI van 64,50 weerspiegelt de Relative Strength Index (RSI) een gezonde marktsfeer zonder overbought te zijn. Deze signalen wijzen op een gunstige richting voor de prijsbeweging van Solana; de koopdruk lijkt groter te zijn dan de verkoopdruk.

Indices van Moving Average Convergence Divergence (MACD) en Chaikin Money Flow (CMF) helpen deze optimistische stemming verder te bevestigen. Een sterk stijgend momentum wordt weergegeven door de MACD-lijn boven de signaallijn en door het positieve histogram ervan. Een verdere impuls aan het beleggersvertrouwen is de CMF-waarde van 0,15, wat duidt op een opmerkelijke kapitaalinstroom in Solana.

Prijsbeweging en marktsentiment

Vooruitkijkend zou Solana de $180 kunnen bereiken en de cruciale weerstand op $210 kunnen richten als de optimistische trend behouden blijft. Het bereiken van het ambitieuze doel van $1.000 zou afhangen van het overschrijden van de huidige niveaus, waardoor de positieve trend zou worden versterkt.

Toch kan het niet overschrijden van de $175-grens een daling richting het $160-ondersteuningsniveau veroorzaken. Een verdere daling zou een bedreiging kunnen vormen voor het cruciale steungebied van $118, omdat, mocht deze steun in gevaar komen, dit tot aanzienlijk lagere niveaus zou kunnen leiden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!