Altcoin bereikt driemaandelijkse high na samenwerking met MoonPay

Raydium (RAY) is een van de cryptocurrencies die de afgelopen week aanzienlijk in waarde is gestegen. Na een dieptepunt van $1,46 op 24 juni, is de prijs van Raydium gestaag gestegen tot een hoogtepunt van $2,73 op 22 juli. Dit is het hoogste prijsniveau voor de native token van de Solana-gebaseerde geautomatiseerde market maker en DEX-platform.

Op vrijdag brak RAY door de grens van $2,00, gestimuleerd door het nieuws over de integratie van Raydium met het crypto-betalingsplatform MoonPay. De samenwerking, aangekondigd op 18 juli, geeft de 20 miljoen gebruikers van MoonPay toegang tot het Solana-ecosysteem.

Door deze samenwerking kunnen Raydium-gebruikers nu Solana (SOL) kopen en verkopen via MoonPay. Nieuwe gebruikers kunnen snel instappen via MoonPay, terwijl bestaande gebruikers profiteren van nieuwe mogelijkheden om uit te stappen.

Raydium-gebruikers kunnen nu crypto kopen en verkopen met betaalmethoden zoals creditcards, debetkaarten, bankoverschrijvingen, Apple Pay en Google Pay. Daarnaast heeft deze samenwerking een mogelijke stijging van de vraag naar de RAY-token aangetoond. De recente dagen suggereren dat dit inderdaad het geval is, aangezien de prijs van RAY sterk is gestegen.

De groei van Raydium als toonaangevend DEX-protocol en on-chain orderboek AMM op Solana heeft geleid tot een sterke stijging van de totale waarde die is vergrendeld (TVL) gedurende het jaar. Het platform kende ook een piek in december toen het marktaandeel toenam.

Gegevens van DeFiLlama tonen aan dat de TVL momenteel $1,17 miljard bedraagt, met een scherpe stijging van $896 miljoen op 6 juli tot meer dan $1,17 miljard op 22 juli. Deze toenemende belangstelling in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) markt plaatst Raydium op koers voor verdere winsten.

Zoals hierboven vermeld, is Raydium sinds eind juni in een opwaartse trend. Voor die tijd wisten de beren de stieren sinds de daling op 10 april, na het bereiken van de jaarhoogte in maart, onder de $2,00 te houden.

De recente winsten kwamen nadat kopers op 19 juli door de aanbodmuur van $2,00 braken. Dit omvat ook een aanzienlijke stijging van 26% in de afgelopen week, een opwaartse beweging die de stijging van Bitcoin van onder de $64.000 naar bijna $68.500 op maandag weerspiegelde.

Hoewel de opleving van Raydium samenvalt met de laatste positieve stemming in de bredere crypto-markt, hebben netwerkspecifieke factoren bijgedragen aan de recente stijging. Deze factoren kunnen ook de nieuwe impuls geven die RAY naar zijn hoogste prijs sinds april 2022 kan brengen, toen het boven $3,65 werd verhandeld. De RAY-prijs bereikte zijn hoogste punt ooit van $16,83 in september 2021.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!