Bitcoin blijft stabiel tijdens wereldwijde computerstoring

Na een grote wereldwijde computerstoring die verschillende industrieën heeft verstoord, wees de Amerikaanse senator Cynthia Lummis op de stabiliteit van Bitcoin (BTC) op sociale media.

De storing, die werd gelinkt aan cybersecuritybedrijf Crowdstrike, benadrukte de kwetsbaarheden van onderling verbonden systemen en de dringende noodzaak van robuuste cybersecuritymaatregelen.

Lummis zei in haar verklaring op het sociale mediaplatform X:

“Weet je welke valuta niet wordt beïnvloed door wijdverspreide cyberstoringen? Bitcoin. Vires in Numeris.”

Vires in Numeris is een Latijnse term die “kracht van getallen” betekent. Deze uitdrukking is nu synoniem geworden met Bitcoin.

De systeemstoring op vrijdag veroorzaakte verbindingsproblemen in veel industrieën, waaronder financiële diensten, medische kantoren en televisiezenders. Het luchtverkeer werd bijzonder zwaar getroffen, met vluchtannuleringen, vertragingen en waarschuwingen op luchthavens aan passagiers.

De storing werd veroorzaakt door cybersecuritybedrijf Crowdstrike, dat een aanzienlijke storing ondervond als gevolg van een recente technologie-update. Crowdstrike CEO George Kurtz kondigde aan dat het incident geen beveiligingslek of cyberaanval was en verklaarde dat het probleem werd gedetecteerd, geïsoleerd en opgelost.

Troy Hunt, de cybersecurityonderzoeker achter de wachtwoordlekmonitorservice HaveIbeenpwned, noemde de voortdurende wereldwijde technologie-uitval “de grootste IT-storing in de geschiedenis.”

Als je naar de Bitcoin-hashrategrafiek kijkt, zie je dat Bitcoin hier helemaal niet door is beïnvloed, omdat de meeste, zo niet alle, Bitcoin-miners Linux-gebaseerde frameworks gebruiken. “Het is grappig, want banken over de hele wereld sluiten door dit serverprobleem, maar Bitcoin blijft hashes genereren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!