Grote XRP-investeerders bezitten recordaantal van 51,59 miljard munten

Volgens het bekende blockchain-analyseplatform Santiment blijven grote investeerders XRP verzamelen. Zo merkte het op dat zowel whales als sharks de afgelopen elf maanden op agressieve wijze meer XRP hebben toegevoegd aan hun bezit, waarbij ze een recordhoogte van 51,59 miljard tokens hebben bereikt ter waarde van ruim $29 miljard. Het beschreef het als volgt:

“XRP is nu voor het eerst sinds de marktbrede terugslag op 12 april boven de $0,58 geklommen. Deze opleving wordt ondersteund door het stijgende niveau van het verzamelen van munten door whales en sharks met meer dan 100.000 XRP-munten. Afgelopen augustus begon een merkbaar keerpunt in de aanbodaccumulatie.”

Santiment meldde tevens dat Ethereum (ETH)-concurrent Cardano (ADA) een van de meer bearish altcoin-projecten is, gebaseerd op het sentiment op sociale media, wat zou kunnen duiden op een koersomslag op komst. Het gaf het onderstaande aan:

“Het sentiment van handelaars volgt de prijsactie. Nu XRP deze week zijn opkomst maakt, zijn er bullish verhalen losgebarsten. Aan de andere kant van het spectrum ziet Cardano de meest bearish koers in meer dan een jaar. Het tegengaan van de consensus van de massa zou winstgevend kunnen zijn.”

Ten slotte waarschuwde Santiment dat het positieve sentiment op sociale media voor zowel XRP als LTC suggereert dat de prijs op de korte termijn volatiel kan zijn. Het sloot af met:

“Terwijl crypto zijn verbazingwekkende marktbrede herstel voortzet, moet je Litecoin en XRP nauwlettend in de gaten houden, een paar munten die een hoog niveau van angst om te missen (FOMO) krijgen. Deze munten kunnen blijven stijgen, maar de euforie van het publiek ten aanzien van deze activa kan ervoor zorgen dat ze deze week investeringen met een hoog risico en een hoge beloning opleveren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!