CBOE geeft officiële lanceerdatum voor spot Ethereum ETF’s

Vijf spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) zullen op 23 juli beginnen met handelen op de Chicago Board Options Exchange, “in afwachting van regulatorische goedkeuring,” kondigde CBOE aan op 19 juli.

Op 23 mei keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wijzigingen in de regelgeving goed die de notering van verschillende spot Ether ETF’s mogelijk maken. Voordat de nieuwe producten echter konden beginnen met handelen, moest de toezichthouder nog goedkeuring geven aan de respectievelijke S-1 registratieverklaringen van elke fondsuitgever.

De vijf spot Ether ETF’s die van start zullen gaan zijn de 21Shares Core Ethereum ETF, Fidelity Ethereum Fund, Invesco Galaxy Ethereum ETF, VanEck Ethereum ETF en Franklin Ethereum ETF.

In een poging om een vroege marktvoordeel te behalen, hebben vrijwel alle uitgevers van ETH ETF’s plannen aangekondigd om tijdelijk kosten te verlagen of te korten om te concurreren om marktaandeel zodra de producten beginnen met handelen. Industrieanalisten hebben verteld dat Ether ETF’s mogelijk miljarden aan netto-instroom kunnen aantrekken in de maanden na de lancering.

Bron: Cboe

Er komt mogelijk een tekort aan Ethereum?

De verhoogde vraag van instellingen die hun exchange-traded funds willen vullen met Ethereum (ETH) zou een aanbodcrisis kunnen veroorzaken. De Ethereum Exchange Reserve, een maatstaf voor de hoeveelheid Ether die beschikbaar is voor aankoop op cryptocurrency exchanges, bevindt zich op meerjarige dieptepunten.

Bron: CryptoQuant

Een recent rapport van Kaiko wees ook op de 1% marktdiepte van Ether en suggereerde dat lagere liquiditeit de prijsvolatiliteit zou kunnen verhogen, waardoor de prijs van Ether stijgt door de verhoogde vraag en mogelijk beter presteert dan Bitcoin in procentuele termen.

Institutioneel analist Tom Dunleavy gelooft dat de instroom in Ethereum ETF’s dit jaar $10 miljard zou kunnen bereiken en mogelijk $1 miljard aan kapitaalstromen per maand zou zien. In een recente verklaring vertelde de vermogensbeheerder, “Ik verwacht een zeer positieve prijsimpact, waardoor we tegen begin Q4 nieuwe recordhoogtes bereiken.”

Chief investment officer van Bitwise, Matt Hougan, deelde een soortgelijk sentiment en legde uit dat Ethereum-stakers niet zo geneigd waren om hun activa te verkopen op dezelfde manier als Bitcoin-houders. De Bitwise-executive beweerde dat 28% van de Ether-voorraad al was afgezonderd en wees op verhoogde opnames van exchanges naar koudere vormen van opslag als een ander teken dat Ether-houders toekomstige prijsstijgingen verwachten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!