Bitcoin koers staat klaar voor grote uitbraak, aldus analist

Cryptocurrency-analist Kevin Svenson spreekt zijn optimistische verwachtingen uit over Bitcoin (BTC) op basis van historische precedenten.

In een nieuwe video vertelt Svenson aan zijn 78.700 YouTube-abonnees dat de Bitcoin koers op het punt staat uit te breken uit een zijwaarts bereik.

Volgens Svenson bevindt Bitcoin zich in een bullish structuur die begin 2023 is gestart en die met de volgende stap omhoog tussen de 72% en 83% zou kunnen stijgen vanaf het huidige niveau.

“Bitcoin bevindt zich in een ander zijwaarts bereik na de impulsieve stijging. Onze eerste impulsieve opwaartse beweging [van januari tot mei 2023] was ongeveer 50%. Na de volgende uitbraakzone was de volgende impulsieve opwaartse beweging [van september tot december 2023] de volgende prijs 57% naar de volgende lokale top. Vanaf de volgende uitbraak [van januari tot maart 2024] was de volgende topzone 60%: dus als we doorgaan, zou de volgende impulsieve opwaartse beweging, als het enigszins lijkt op de cijfers die ik net noemde, 50% ons op $110.000 brengen. En als je naar 60% gaat, is dat $117.000.

Dus dat zou echt niet te gek zijn – dat is gewoon een extrapolatie van het gedrag dat we het afgelopen anderhalf jaar hebben gezien.”

Bron: Kevin Svenson/X

Bitcoin wordt verhandeld voor $63.958 op het moment van schrijven.

Svenson zegt dat hoewel de voortzetting van de opwaartse beweging voor Bitcoin op dit moment het “meest waarschijnlijke resultaat” is, het traject van de toonaangevende cryptovaluta afhankelijk is van hoe de aandelenmarkt zich in de toekomst zal gedragen:

“Ik denk dat we die voortzetting zullen krijgen, als je het mij vraagt. Zolang de aandelenmarkt enigszins stabiel blijft.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!