Crypto-markt kampt met structurele zwaktes, aldus Binance rapport

De crypto-markt heeft de afgelopen maanden veel schommelingen doorgemaakt. Ondanks een recente stijging is de marktkapitalisatie nog steeds 14% lager dan het hoogtepunt in maart. Een rapport van Binance Research toont aan dat de totale marktkapitalisatie in juni met 11,4% daalde. Deze daling viel samen met de verkoop van Bitcoin (BTC) door de Duitse overheid.

Op 26 juni ondernam de Amerikaanse overheid grote Bitcoin-transacties, en vanaf 5 juli begon de terugbetaling aan schuldeisers van Mt. Gox, waarbij 140.000 BTC opnieuw op de markt kwamen. Deze gebeurtenissen hebben de situatie verergerd.

Het rapport van Binance benadrukt de structurele zwaktes in de markt met het nieuw geïntroduceerde Capital, People, and Technology (CPT) raamwerk. Dit raamwerk toont aan dat de instroom van nieuw kapitaal is vertraagd, wat heeft geleid tot een “Player vs. Player” (PvP) markt waarin handelaren direct met elkaar concurreren voor beperkte winsten.

Volgens het rapport, in deze PvP-markt zonder nieuwe kapitaalstromen, moet de ene handelaar verlies lijden zodat de andere kan profiteren in de “stagnante markt.” De verminderde liquiditeitsinstroom blijkt uit een stagnatie in de voorraad van stablecoins, verminderde uitstroom van spot BTC exchange-traded funds (ETF’s), en een daling in de opgehaalde fondsen voor projecten.

Het Binance Research-rapport balanceert de negatieve marktdaling met potentiële positieve ontwikkelingen die de markt verder kunnen stimuleren na het hoogtepunt van maart. Het rapport bekijkt macro-economische factoren, zoals afnemende inflatie en mogelijke renteverlagingen, die de cryptomarkt zouden kunnen stimuleren en de marktkapitalisatie kunnen verhogen.

Daarnaast speculeert het rapport dat nieuwe kapitaalstromen zouden kunnen ontstaan door een toename van stablecoins en de goedkeuring van Ethereum ETF’s, die rond 23 juli worden verwacht, wat de vraag naar Ether (ETH) zou kunnen stimuleren.

Naast de verwachte stimulerende factoren voor de markt in de komende maanden, wees de anonieme crypto-analist Cryptonary op een verandering in de capitulatie van BTC-miners. De analist deelde een grafiek met hash ribbons die de correlatie toont tussen het einde van de capitulatie van miners en aanzienlijke BTC-prijsstijgingen via een model van exponentiële verval.

Volgens Cryptonary suggereert het model, op basis van historische gegevens, dat de periode na de halvering een potentiële prijspiek van $223.000 zou kunnen bereiken voor de komende marktcyclus.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!