Whales verplaatsen grote hoeveelheden XRP, terwijl prijs blijft stijgen

Onlangs rapporteerde Whale Alert, een prominent platform voor het volgen van grote cryptocurrency-transacties, aanzienlijke bewegingen in XRP waarbij aanzienlijke hoeveelheden van de munt betrokken waren. Deze bewegingen hadden aanzienlijke invloed op de prijs van de munt.

Grote investeerders komen in beweging

Twee omvangrijke transacties bedroegen 50,92 miljoen XRP, wat overeenkomt met $27,45 miljoen. Bij één overdracht was 27,9 miljoen XRP betrokken, ter waarde van $14,91 miljoen, die naar Bitstamp werd gestuurd, wat duidt op een verkoopactie. Tegelijkertijd kocht een andere grote investeerder 23,02 miljoen XRP van Binance, voor een totaalbedrag van $12,54 miljoen.

Volgens de laatste gegevens wordt XRP verhandeld tegen ongeveer $0,5850. Dit betekent een stijging van 8,94% in de afgelopen 24 uur, waarbij het token tijdens deze periode prijsschommelingen tussen $0,5241 en $0,5925 ervaart. In de loop van de week is XRP met maar liefst 35,33% gestegen, wat voor hernieuwd enthousiasme onder beleggers heeft gezorgd. Interessant is dat deze winsten zich hebben gerealiseerd voorafgaand aan een bredere opwaartse trend in de markt, wat wijst op een duidelijk bullish sentiment voor XRP.

XRP prijs kan verder stijgen

De activiteiten van grote investeerders hebben aantoonbaar invloed gehad op de kortetermijnbewegingen van de prijs van XRP. De Relative Strength Index (RSI) staat momenteel op 69,61, wat erop wijst dat XRP het overboughtgebied nadert, wat een signaal kan zijn voor een naderende prijscorrectie. Echter zouden gunstige ontwikkelingen, zoals positief nieuws uit de SEC-rechtszaak en het bereiken van nieuwe hoogtepunten door Bitcoin, XRP mogelijk naar de $1-grens kunnen stuwen.

Ondanks deze positieve bewegingen van de XRP prijs, moeten beleggers waakzaam blijven en rekening houden met bredere marktomstandigheden en ontwikkelingen in de regelgeving die het traject van XRP verder kunnen beïnvloeden. Het potentieel dat XRP de drempel van $1 bereikt blijft afhankelijk van zowel interne marktfactoren als bredere cryptocurrency-trends.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!