Trump vindt dat VS het voortouw moet nemen in crypto

Donald Trump heeft in een interview met Bloomberg gezegd dat als de VS niet het voortouw neemt in crypto, een ander land, waarschijnlijk China, dat wel zal doen. Hij benadrukt het belang van Amerikaanse betrokkenheid bij de opkomende crypto-sector.

“Als wij het niet doen, zal China het overnemen—of een ander land, maar waarschijnlijk China. China is hier sterk mee bezig,” verklaarde Trump toen hij zijn keuze om crypto te omarmen toelichtte. “Wat ik wil, is wat goed is voor ons land.”

Trump heeft eerder benadrukt dat de VS een leidende rol in de crypto-industrie moet spelen en zei toen: “De VS moet de leider in dit veld zijn, er is geen tweede plaats.” In het gesprek met Bloomberg legde de presidentskandidaat uit dat zijn persoonlijke ervaringen met crypto, met name non-fungible tokens (NFT’s), en het veelvuldige gebruik van crypto voor transacties in de NFT-wereld hem bewust maakten van het potentieel van de sector. “Wat ik echt opviel, was dat bijna alles werd betaald in crypto, deze nieuwe valuta,” voegde hij toe.

Trump gaf aan dat hij een beter inzicht in de crypto-industrie heeft gekregen door ontmoetingen met industrie-experts. Hij merkte ook een lichte verandering op in het standpunt van Jamie Dimon, die altijd sceptisch tegenover crypto stond.

Na een recente moordaanslag te hebben overleefd, heeft Trump de volledige steun gekregen van onder andere Tesla CEO Elon Musk en Tron-oprichter Justin Sun. Ook de Winklevoss-tweeling, Jesse Powell van Kraken en ARK Invest CEO Cathie Wood hebben hun steun aan Trump uitgesproken.

De Republikeinse presidentskandidaat zal volgende week spreken op de Bitcoin 2024 Conferentie in Nashville, samen met prominente figuren zoals Cathie Wood, Robert F. Kennedy Jr. en Michael Saylor.

Trump heeft senator JD Vance, die positief staat tegenover crypto, gekozen als zijn running mate voor de Republikeinse presidentscampagne van 2024. Deze keuze zou kunnen leiden tot meer crypto-vriendelijke beleidsmaatregelen als Trump wordt verkozen, iets waar hij de afgelopen maanden vaak op heeft aangedrongen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!