Donald Trump suggereert lancering van vierde NFT-collectie

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, kondigde in een interview op 16 juli met Bloomberg aan dat hij van plan is een vierde non-fungible token (NFT) collectie te lanceren. In dit interview zei Trump dat zijn vorige NFT-collecties zeer succesvol waren en merkte hij op dat elk van de eerdere collecties binnen een dag was uitverkocht. Hij gaf het volgende aan:

“Ik ga er nog een doen, omdat de mensen willen dat ik er nog een doe. Ik deed het drie keer en ik ga er nog een maken, omdat de mensen willen dat ik er nog een maak. We hadden een jaar om het uit te verkopen en het was binnen een dag uitverkocht.”

Trump had tijdens een gala voor zijn NFT-houders in Mar-a-Lago in mei al het idee geopperd om een vierde NFT-collectie uit te brengen, maar gaf toen geen verdere specifieke details. Hij zei destijds:

“Ik geloof in vraag en aanbod. En zoals je weet, deed één het geweldig, twee deden het geweldig, drie deden het geweldig. Op een gegeven moment verandert dat misschien.”

Zijn recente acties en uitspraken suggereren echter een opmerkelijke verschuiving. Trump lijkt zich steeds meer op zijn gemak te voelen bij NFT’s en crypto. Hij vertelde Bloomberg Businessweek dat hij is overgestapt op het omarmen van de industrie, omdat China anders een leider in de industrie zal worden, aangezien het land behoorlijk ver gevorderd is op dat gebied.

“We hebben een goede basis,” zei Donald Trump over de Amerikaanse crypto-industrie. Hij vervolgde met:

“Het is een baby. Het is nu nog een baby. Maar ik wil niet verantwoordelijk zijn voor het feit dat een ander land deze sfeer overneemt.”

Donald Trump’s avontuur in NFT’s en crypto heeft flink de aandacht getrokken binnen de industrie. Zijn campagne krijgt steun van bekende namen in de cryptowereld, waaronder Marc Andreessen en Ben Horowitz, medeoprichters van het durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z).

In een recente podcastaflevering sprak Horowitz zijn steun uit voor Donald Trump. Hij noemde het gunstige beleid van Trump voor het tech- en startup-ecosysteem als een doorslaggevende factor. Hij ging verder met:

“Maar de toekomst van ons bedrijf, de toekomst van nieuwe technologie en de toekomst van Amerika staat letterlijk op het spel. Dus hier zijn we. En voor een beetje tech denken we dat Donald Trump eigenlijk de juiste keuze is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!