Bitcoin en Trump-gerelateerde memecoins stijgen na moordpoging

Zoals jullie wellicht allemaal meegekregen hebben, is er gisteren een moordpoging gedaan op Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump. In een opvallende reactie hierop steeg de Bitcoin koers dramatisch nadat het nieuws bekend werd over de aanval op Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania.

Als we kijken naar de statistieken van CoinGecko, is duidelijk te zien dat er een indrukwekkende stijging plaatsgevonden heeft van $58.337 naar $59.796 binnen een kort tijdsbestek, wat een nieuwe wekelijkse piek registreert. Deze plotselinge prijsbeweging onderstreept de reactie van Bitcoin (BTC) op grote politieke gebeurtenissen. Het is echter belangrijk om op te merken dat Trump tevens een pro-crypto-houding hanteert tijdens zijn verkiezingscampagne, wat hoogstwaarschijnlijk meegewerkt heeft aan de marktreactie.

Trumps pro-crypto-houding: Een katalysator voor marktbeweging

Nu de verkiezingen van november in aantocht zijn, wordt verwacht dat de uitspraken en standpunten van Trump over cryptocurrency een cruciale rol zullen spelen bij het vormgeven van de marktpercepties. Er wordt lang uitgekeken naar het aanstaande optreden van Trump op de Bitcoin-conferentie, met verwachtingen van gedurfde uitspraken die de markttrends verder zouden kunnen beïnvloeden. Zijn eerdere steunbetuigingen aan cryptocurrency staan ​​in schril contrast met de regelgevingsaanpak van de Democratische Partij, waardoor een sfeer van speculatie en potentiële marktverschuivingen ontstond.

Het incident had echter niet alleen gevolgen voor Bitcoin, maar had ook een substantiële impact op de memecoins met Trump-thema. TREMP kende bijvoorbeeld een stijging van 71%, terwijl TRUMP en MAGA respectievelijk 39% en 33% winst boekten.

Details van de gebeurtenis en marktreactie

Tijdens de campagnetoespraak van Trump waren duidelijk de knallen te horen van geweervuur, waardoor Trump gewond raakte aan zijn oor. De voormalige president werd snel omsingeld door agenten van de geheime dienst en werd later gezien met een bebloed gezicht. De geheime dienst zorgde echter voor de veiligheid van Trump, terwijl CNN het incident rapporteerde als een mogelijke moordpoging, waaruit bleek dat de schutter door de autoriteiten was geneutraliseerd.

Het voortbestaan ​​​​van Trump en het daaropvolgende publieke optreden hebben schijnbaar echter zijn kansen bij de komende verkiezingen vergroot. Met name gebruikers van het toonaangevende voorspellingsplatform Polymarket verhoogden de kansen van Trump om te winnen van 60% naar 71% na het incident. De huidige president Joe Biden zag zijn kans om te winnen daarentegen dalen tot 15%, wat de potentiële verschuiving in het kiezerssentiment benadrukte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!