Bloomberg: Opmerkelijke instroom in Bitcoin ETF’s na prijscorrectie

Na een flinke daling naar het laagste niveau sinds februari een week geleden, zijn kopers teruggekeerd om Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) de beste instroom te geven in meer dan een maand.

Spot Bitcoin ETF’s namen $882 miljoen op in de week die eindigde op 11 juli, met een gemiddelde instroom van $175 miljoen per dag, volgens gegevens van JPMorgan. Dit was de grootste instroom sinds de periode die eindigde op 23 mei.

Bitcoin fondsen van BlackRock en Fidelity leidden de opleving, met respectievelijk een instroom van $403 miljoen en $361 miljoen. Ondertussen bleef het ETF van Grayscale geld verliezen en verloor bijna $87 miljoen.

Bron: JPMorgan

Dit was de tweede opeenvolgende periode van fondsgroei, na een instroom van $166 miljoen in de voorgaande week. Dit doorbrak drie weken van uitstroom waarin Bitcoin ETF’s meer dan $1,1 miljard verloren.

De recente golf van ETF-instroom volgde nadat de prijs van Bitcoin op 5 juli zakte tot onder de $54.000, het laagste niveau sinds februari.

De prijs van ’s werelds grootste cryptocurrency daalde flink te midden van zorgen dat crediteuren van Mt. Gox tokens zouden verkopen die ze hadden teruggevonden van de mislukte beurs. Tegelijkertijd begonnen Duitse autoriteiten meer dan 50.000 Bitcoin te verkopen die ze in beslag hadden genomen. De autoriteiten zijn van plan om hun bezit tegen eind juli af te ronden, volgens een rapport van JPMorgan op 10 juli.

De prijs van Bitcoin schommelde rond de $58.000 halverwege de vrijdag, een stijging van meer dan 8% ten opzichte van het dieptepunt bereikt op 5 juli.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!