JPMorgan verwacht renteverlaging door FED in september na lagere inflatiecijfers

De recente inflatiecijfers, die nauwlettend in de gaten worden gehouden door de Bitcoin (BTC) en cryptovalutamarkten, vielen lager uit dan verwacht. Naar aanleiding van deze cijfers heeft JPMorgan zijn voorspelling voor de eerste renteverlaging door de FED naar voren geschoven van november naar september.

Volgens CNBC verwacht de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan nu dat de FED de rente voor het eerst zal verlagen in september in plaats van november. Michael Feroli, hoofdeconoom bij JPMorgan, verklaarde:

“FED-voorzitter Jerome Powell heeft aangegeven dat hij meer positieve inflatiegegevens wilde zien. De vandaag gepubliceerde cijfers zijn gunstig en wij denken dat deze de weg vrijmaken voor een eerste renteverlaging in september. Vanaf nu verwachten we elk kwartaal renteverlagingen.”

Eerder voorspelde JPMorgan dat de FED zijn eerste renteverlaging in november zou doorvoeren. Dit heeft het nu echter bijgesteld naar september.

JPMorgan is niet de enige die dit denkt

Daarnaast hebben analisten van Citi onlangs voorspeld dat ze de eerste renteverlaging in september verwachten en dat de FED vanaf dan acht keer de rente met 25 basispunten zal verlagen. Ze verwachten dat de FED de rente zal verlagen van de huidige 5,25%-5,5% naar 3,25%-3%, door in totaal 200 basispunten te verlagen in 8 maanden tot juli 2025.

Met de aankondiging van het rentebesluit van de FED in juli in het vooruitzicht, wordt de eerste renteverlaging in september verwacht. Volgens FED Watch is de kans dat de rente in juli ongewijzigd blijft 91,2%, terwijl een verlaging van 25 basispunten tijdens de vergadering op 18 september wordt geschat op 84,6%.

FED watch tool

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!