XRP koers zakt onder $0,50 met sterke verkoopdruk en dreiging van verdere daling

Na een week met bearish sentiment heeft de cryptomarkt een aanzienlijke daling gezien in de altcoins. Tijdens deze neergang zakte de prijs van XRP onder de psychologische grens van $0,50, wat resulteerde in een daling van 11% afgelopen week.

Nu de XRP-prijs de cruciale $0,50 grens niet kan vasthouden, wordt verwacht dat de verkoopdruk deze week zal toenemen. Op dit moment schommelt de altcoin rond de volgende ondersteuning van $0,40 en waarschuwt voor mogelijk nieuwe dieptepunten van de afgelopen 52 weken.

De prestaties van XRP

Met een marktkapitalisatie van $23,47 miljard behoudt XRP zijn positie als de 7e grootste cryptocurrency op de markt. In de afgelopen vijf weken is de XRP-prijs met 20% gedaald en heeft het de $0,50 grens doorbroken. Momenteel wordt de altcoin verhandeld op $0,41968 na een daling van 6,58% op zondag.

Op de wekelijkse grafiek slaagt XRP er niet in om binnen het driehoekspatroon te blijven, doordat het onder de stijgende ondersteuningstrendlijn is gebroken. Met een Doji-kaars blijft de altcoin rond de $0,41 grens hangen.

Sterke bearish krachten zijn aanwezig met $2 miljoen aan liquidaties aan de longzijde, terwijl een stijging van 57% in het handelsvolume van de afgelopen 24 uur de lopende correctierally ondersteunt.

Het uiteenvallen van het driehoekspatroon waarschuwt voor een mogelijke uitgebreide crash in de XRP-prijs. Een daling onder het niveau van $0,40 zou de bullish ondersteuning kunnen testen op de niveaus van $0,32 of $0,29.

Interessante XRP-overdracht wekt marktbelangstelling

Een significante overdracht van 37.390.000 XRP, ter waarde van ongeveer $16.064.836 USD, werd uitgevoerd vanuit een onbekende portemonnee naar de Bitstamp-beurs. Deze grote beweging van fondsen, gevolgd door Whale Alert, leidt tot speculatie over mogelijke marktimpact.

Dergelijke grote transfers kunnen duiden op toenemende verkoopdruk of strategische herpositionering door grote houders.

Zal de XRP prijs boven $0,40 blijven zweven?

Met de bearish neerwaartse doorbraak en de stijgende aanbodsdruk van whale staat de XRP-prijs onder zware druk. Desondanks blijft de vraag sterk op het niveau van $0,40, wat blijkt uit de afwijzing van lagere prijzen in de dagelijkse kaars.

Op dit keerpunt kan een bredere marktherstel de XRP-prijs weer boven de trendlijn tillen. Een bullish ommekeer die de psychologische grens van $0,50 herstelt, zou kunnen leiden tot een piek van $0,68. Aan de andere kant zou een daling onder $0,40 kunnen resulteren in niveaus van $0,32 of $0,29.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!