CryptoQuant CEO voorspelt voortzetting Bitcoin bull run

Ki Young Ju, de CEO van het blockchain-analyseplatform CryptoQuant, verwacht dat de huidige Bitcoin (BTC) bull run zal aanhouden tot de eerste maanden van 2025.

Ju deelt aan zijn 351.000 volgers op het social media platform X mee dat hoewel hij de mogelijkheid ziet voor een verdere daling van Bitcoin, mogelijk tot aan het niveau van $47.000, hij toch een voortzetting van de bullmarkt verwacht tot begin volgend jaar:

“Ik geloof dat de Bitcoin bull-cyclus zal doorgaan tot begin volgend jaar.

Voor degenen die in spot handelen, zou het wijs zijn om te DCA (dollar cost averaging) terwijl men in gedachten houdt dat het kan dalen tot $47.000 vanaf hier.

Als je geen ervaren futures handelaar bent, open dan geen posities met hoge leverage, lang of kort, op basis van mijn tweets.

De afgelopen maand heb ik indirect gewaarschuwd tegen te veel risico, maar het lijkt erop dat sommige mensen nog steeds posities met hoge leverage openen op basis van mijn tweets over de lange-termijncyclus.

Mijn tweets zijn vanuit een perspectief van spot trading en lange-termijncyclus. Waarschuwingen over correcties zijn vermeldingen van risico. Doe altijd je eigen onderzoek (DYOR).”

Wanneer gevraagd naar een potentieel prijsdoel voor de top van de bullmarkt, onthult Ju een voorspelling gebaseerd op een realized cap-indicator – een on-chain metric die kijkt naar de prijs waarvoor elke Bitcoin in een bepaalde cohort het laatst is verplaatst in tegenstelling tot de huidige marktwaarde:

“$112.000 op het hoogtepunt van de cyclus.”

Bron: King Young Ju/X

Ju zegt ook dat de huidige onzekerheid over het verkopen van in beslag genomen Bitcoin door westerse regeringen waarschijnlijk overdreven is vanwege het relatief kleine marktaandeel van de munten die zij bezitten:

“Verkoop van Bitcoin door de overheid wordt overschat. Er is sinds 2023 $224 miljard in deze markt gestroomd. In beslag genomen BTC door de overheid draagt ongeveer $9 miljard bij aan de realized cap. Het is slechts 4% van de totale cumulatieve gerealiseerde waarde sinds 2023. Laat je handel niet verpesten door FUD (angst, onzekerheid en twijfel) over overheidsverkoop.”

Bron: King Young Ju/X

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $57.879.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!