Altcoin analyse: Total3 en OTHERS Dominance

In deze analyse richten we ons op de Total3/OTHERS en OTHERS Dominance (OTHERS.D) grafieken op de tweewekelijkse (2W) tijdschaal. Deze grafieken tonen veelbelovende signalen voor altcoins. We zien een prachtige hammer candle op de 2W bull market support band, wat historisch gezien een positief teken is voor de markt. Laten we dieper ingaan op wat deze grafieken precies laten zien en waarom dit belangrijk is.

Wat zijn Total3 en OTHERS dominantie?

Total3

Total3 vertegenwoordigt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies, exclusief Bitcoin en Ethereum. Dit geeft ons een goed beeld van hoe de rest van de altcoinmarkt presteert, zonder de invloed van de twee grootste cryptocurrencies.

OTHERS Dominance (OTHERS.D)

OTHERS Dominance meet het marktaandeel van alle cryptocurrencies, exclusief de top 10 grootste munten op basis van marktkapitalisatie. Dit helpt ons te begrijpen hoe de kleinere altcoins presteren in verhouding tot de grotere spelers in de markt.

Analyse van de grafieken

Hammer Candle op de 2W Bull Market Support Band

Een hammer candle is een bullish omkeringspatroon dat vaak voorkomt aan het einde van een downtrend. Het wordt gekenmerkt door een klein lichaam en een lange lagere schaduw. Dit patroon geeft aan dat, ondanks verkoopdruk, de kopers sterk genoeg waren om de prijs weer omhoog te brengen.

Waarom is dit belangrijk?

  • Historische voorbeelden: In het verleden, wanneer we een hammer candle op de 2W bull market support band zagen, was dit vaak een teken dat de bodem in de markt was bereikt. Dit betekende doorgaans een periode van consolidatie gevolgd door een opwaartse beweging.
  • Psychologisch signaal: Een hammer candle laat zien dat de markt weerstand biedt tegen verdere dalingen, wat het vertrouwen onder beleggers kan vergroten.

BTC Dominance (BTC.D)

BTC Dominance meet het marktaandeel van Bitcoin in de totale cryptomarkt. We zien nu een shooting star patroon op de BTC Dominance grafiek.

Een shooting star is een bearish omkeringspatroon dat vaak voorkomt aan het einde van een uptrend. Het heeft een klein lichaam met een lange bovenste schaduw. Dit patroon suggereert dat, ondanks de koopdruk, de verkopers sterk genoeg waren om de prijs weer omlaag te drukken.

Waarom is dit belangrijk?

  • Potentiële Omkering: Als BTC Dominance een top bereikt, kan dit betekenen dat kapitaal uit Bitcoin stroomt en naar altcoins gaat. Dit kan een altseason inluiden, waarbij altcoins betere rendementen laten zien dan Bitcoin.
  • Markt Sentiment: Een daling in BTC Dominance kan het begin markeren van een periode waarin altcoins sneller stijgen dan Bitcoin, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar hogere rendementen.

Conclusie

De huidige signalen in de Total3/OTHERS en OTHERS Dominance grafieken zijn veelbelovend voor altcoins. De hammer candle op de 2W bull market support band en de shooting star op de BTC Dominance grafiek wijzen beide op een potentiële bodem voor altcoins en een mogelijke daling van BTC Dominance. Dit kan resulteren in een altseason, waarin altcoins aanzienlijk in waarde stijgen.

Hoewel de grafieken er positief uitzien, is het belangrijk om voorzichtig te blijven. Technische analyses geven waarschijnlijkheden aan, geen zekerheden. Het is cruciaal om de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen en je strategie daarop aan te passen.

Met de huidige setup lijken altcoins zich voor te bereiden op een sterke opwaartse beweging. Blijf deze grafieken monitoren en wees klaar om te handelen zodra de markt bevestiging geeft.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!