Ruim $860 miljoen aan crypto zal volgende maand ontgrendeld worden

Volgende maand zullen ongeveer 40 cryptoprojecten een flink aantal munten ontgrendelen, met een gecombineerde waarde van ongeveer $860 miljoen. Volgens gegevens van Token Unlocks nemen Xai, AltLayer, Arbitrum en Aptos de leiding met de grootste token-releases.

XAI – 9 juli

Xai zal op 9 juli ongeveer 198 miljoen XAI-tokens ontgrendelen, wat 71,5% van het circulerende aanbod vertegenwoordigt, ter waarde van ongeveer $97 miljoen. Deze tokens worden toegewezen aan het team, de reserve, de investeerders en het ecosysteem van het project.

APT – 12 juli

Op de voet gevolgd zal Aptos op 12 juli 11,3 miljoen APT-tokens ontgrendelen, ter waarde van bijna $79 miljoen, bestemd voor de Aptos Foundation, haar gemeenschap, kernbijdragers en investeerders.

ARB – 16 juli

Arbitrum zal op 16 juli 92,6 miljoen ARB-tokens vrijgeven, ter waarde van $76 miljoen, verdeeld onder het projectteam, investeerders en adviseurs.

ALT – 25 juli

De tokenontgrendeling van AltLayer staat gepland voor 25 juli, met 684 miljoen ALT-tokens, goed voor bijna 45% van het circulerende aanbod en gewaardeerd op ongeveer $133 miljoen. Deze tokens zijn bedoeld voor verschillende projectbehoeften, waaronder protocolontwikkeling en gemeenschapsstimulansen.

Andere opmerkelijke ontgrendelingen van tokens zijn Io.net (IO), Starknet (STRK) en Sui (SUI). Hieronder zetten we deze ook even uiteen:

  • Io.net (IO) zal naar verwachting 7,5 miljoen IO-tokens ontgrendelen, of bijna 8% van het circulerende aanbod, ter waarde van ongeveer $26 miljoen op 1 juli.
  • Sui (SUI) zal op 1 juli 64 miljoen tokens ontgrendelen, meer dan 2,5% van het circulerende aanbod, met een waarde van $56 miljoen.
  • Ten slotte zal Starknet (STRK) 64 miljoen STRK-tokens vrijgeven, wat ongeveer 5% van het circulerende aanbod uitmaakt en op 15 juli ongeveer $47 miljoen waard is.

Wat betekent dit voor de prijs?

Token-ontgrendelingen verwijzen naar de vrijgave van een deel van de tokens die voorheen niet op de markt te koop waren. Beleggers zijn vaak bang voor prijsdalingen als gevolg van verkoopdruk wanneer een grote hoeveelheid tokens op de markt komt.

Token-ontgrendelingen zijn echter niet per definitie slecht. Kleine ontgrendelingen kunnen een minimale impact hebben. Uit een jaarverslag van Token Unlocks blijkt dat tokens gemiddeld 34% stijgen nadat ze zijn ontgrendeld voor particuliere beleggers.

Over het algemeen is de exacte impact van tokenontgrendelingen vaak onvoorspelbaar. Wanneer je echter een investering overweegt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van aankomende token-ontgrendelingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!