Crypto-investeerder verliest bijna $4 miljoen aan Ethereum door gewapende overval

Een in Londen gevestigde cryptocurrency-investeerder heeft bijna al zijn investeringen in digitale activa verloren nadat gewapende overvallers zijn huis binnenvielen. Het slachtoffer plaatste een bericht op X en meldde dat drie overvallers gewapend waren met kapmessen en hem dwongen om al zijn crypto naar verschillende wallets over te maken.

Investeerder verliest $4 miljoen aan overvallers

Hoewel de omstandigheden angstaanjagend waren, prijst Ram zich gelukkig dat hij ernstiger lichamelijk letsel heeft kunnen vermijden. Volgens Ram waren de overvallers op de hoogte van zijn woonplaats en wisten ze dat hij crypto had. Bij aankomst bij zijn huis dwongen ze hem zijn Ledger-portemonnee te openen en ongeveer 1.111 Ethereum (ETH), wat neerkomt op $3,7 miljoen, over te maken naar hun adressen.

“Dit gebeurde net: drie mannen hebben mij fysiek beroofd in mijn huis. Ze waren gewapend met kapmessen. Ze wisten dat ik crypto had en wisten waar ik woonde… Ik ben nog steeds in shock. Dit is een van de ergste ervaringen uit mijn leven”, aldus de crypto-investeerder.

Gegevens van Etherscan laten zien dat de transacties 1.098 ETH van het ene adres en 13 ETH van het andere adres hebben verplaatst. Als gevolg van de diefstal bevat de cryptowallet van Ram nu minder dan $63.000 aan crypto-activa, bestaande uit verschillende minder bekende tokens en stablecoins.

Kraken onderzoekt incident

In een poging om zijn geld terug te krijgen, nam Ram contact op via sociale media en zocht hij hulp bij de on-chain-detective ZachXBT en de cryptocurrency-exchanges Binance, Coinbase en Kraken. De zaak kreeg veel aandacht toen een bekende crypto-analist op X, James Crypto Guru, opmerkte dat de gestolen activa op Kraken werd verkocht. Het ondersteuningsteam van Kraken heeft sindsdien bevestigd dat ze de zaak actief onderzoeken, wat een sprankje hoop biedt op mogelijk herstel van de activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!