Solana presteert beter dan Bitcoin en Ethereum in deze subsector

Hoewel NFT’s momenteel flink in populariteit gedaald zijn, is het opvallend dat Solana (SOL) de afgelopen maand de NFT-markt gedomineerd heeft, gevolgd door grote namen als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). In dit artikel gaan we dieper in op de prestaties van deze blockchains in deze blockchain-sector om beter te begrijpen wie daadwerkelijk de markt leidt.

Solana domineert de sector

Coin98 Analytics heeft onlangs een tweet gepost waarin de prestaties van meerdere blockchains in de NFT-ruimte worden benadrukt. Volgens het bericht was SOL vorige maand marktleider in termen van het totale aantal unieke handelaars, aangezien het aantal de 308.000 bedroeg.

Solana werd gevolgd door Bitcoin en Ethereum, die respectievelijk 129.000 en 74.000 unieke handelaars hadden. Polygon (MATIC) en Aptos (APT) vulden de lijst verder aan.

Solana overtreft ook de rest met maar liefst 5,2 miljoen maandelijkse NFT-transacties. Aan de andere kant bedroegen de cijfers van BTC en ETH respectievelijk 550.000 en 437.000.

Het was interessant om op te merken dat Solana’s maandelijkse NFT-verkoopvolume, ondanks dat het bovenaan de hitlijst stond, met meer dan 40% daalde. Er werd echter ook een soortgelijke dalingstrend opgemerkt bij het NFT-verkoopvolume van BTC en ETH, aangezien deze met respectievelijk 62% en 52% daalden.

Bron: CryptoSlam

ETH maakt inhaalslag

De afgelopen zeven dagen zijn er echter wat zaken veranderd in termen van groei, aangezien ETH beter presteerde dan de rest. Uit de gegevens bleek dat het NFT-verkoopvolume van ETH vorige week met 17% steeg. Dit terwijl de cijfers van SOL en BTC met respectievelijk 18% en 37% daalden.

Opvallend is dat ETH ook het hoogste verkoopvolume had van meer dan $40 miljoen, terwijl het aantal van SOL het laagst was, namelijk $14 miljoen.

Bron: CryptoSlam

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!