Bitcoin prijs stijgt terwijl Amerikaanse CPI-inflatie afkoelt

De meest verwachte gegevens over de Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) van vandaag lieten zien dat de inflatie in de VS in mei onveranderd is gebleven op 0,3%, wat hoger is dan de marktverwachtingen. Marktkenners wachtten met spanning op deze cruciale inflatiegegevens voor aanwijzingen over de huidige economische gezondheid en de mogelijke houding van de Amerikaanse Federal Reserve met betrekking tot hun beleidsrentes.

Amerikaanse CPI-inflatie koelt af en wekt marktoptimisme op

Volgens recente gegevens van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics blijft de Amerikaanse CPI onveranderd op 0,3% in mei. De markt verwachtte echter dat de inflatie zou afkoelen naar 0,1% voor de maand. Ondanks de stijging, koelde de CPI-inflatie op jaarbasis af naar 3,3% in mei van 3,4% in de voorgaande maand.

Tegelijkertijd koelde de kern-CPI, die de voedsel- en energieprijzen uitsluit, af naar 0,2% in mei van 0,3% in de vorige maand. Tegelijkertijd toonde de kern-CPI op jaarbasis aan dat de inflatie is afgekoeld naar 3,4% van 3,6% in april. Opmerkelijk is dat beide cijfers een afkoeling van de inflatie laten zien, wat marktoptimisme aanwakkert.

De afkoelende inflatiegegevens lijken het marktsentiment te hebben versterkt, vooral na de robuuste Amerikaanse werkgelegenheidsgegevens van vorige week die de risico-bereidheid van investeerders hebben beïnvloed. Nu, gezien de versoepelende Amerikaanse CPI-inflatiegegevens, zal de cryptomarkt de rentebeslissing van het FOMC die later vandaag gepland staat nauwlettend volgen, gevolgd door de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Bitcoin prijs stijgt

De afkoelende Amerikaanse CPI-inflatiecijfer heeft het sentiment van beleggers versterkt, zoals blijkt uit de rally op de cryptocurrency-markt en in de Bitcoin (BTC)-prijs. Nu, gezien de optimistische gegevens, verwacht de markt een dovish houding van de Federal Reserve met betrekking tot haar renteplannen.

Eerder vandaag voorspelde Markus Thielen van 10X Research dat als de Amerikaanse CPI afkoelt naar 3,3%, BTC een stijging van meer dan 4% zou kunnen zien. Gezien de situatie, verwacht de markt een bullish momentum voor de Bitcoin prijs, evenals voor de sector van de altcoins. Opmerkelijk is dat na de publicatie van de CPI, de Amerikaanse 10-jaars obligatierente met 2,81% daalde naar 4,278, terwijl de Amerikaanse Dollar Index Futures met 0,97% daalde naar $104,175.

Na een trage prestatie deze week, steeg de Bitcoin prijs vandaag met 3,60% na de inflatiegegevens en werd verhandeld op $69,411.30. Opmerkelijk is dat de BTC-prijs de afgelopen 24 uur een dieptepunt van $66,123.60 heeft bereikt. Tegelijkertijd steeg de open interest in Bitcoin Futures ook met 2,29% naar 523,38K BTC of $36,37 miljard, toonden gegevens van CoinGlass.

Aan de andere kant heeft ook de sector van de altcoins een sterke herstel opgemerkt. De Ethereum (ETH)-prijs steeg vandaag bijna 3% naar $3,637.36, terwijl de Solana (SOL)-prijs ongeveer 4% steeg naar $158.43.

Nu zal de markt nauwlettend de FOMC-beslissing en de opmerkingen van Fed-voorzitter later vandaag in de gaten houden. Daarnaast zal ook de Amerikaanse PPI-inflatiegegevens, die voor morgen gepland staan, een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de potentiële toekomstige bewegingen van de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!