Arbitrum transactiekosten stijgen explosief met 97% wegens populariteit

De gemiddelde kosten op de grootste layer-2 (L2) blockchain, Arbitrum (ARB), zagen een enorme toename doordat de dagelijkse on-chain transacties fors stegen. Arbitrum is momenteel het grootste L2-netwerk met een TVL van $2,97 miljard.

Volgens gegevens van Dune stegen de dagelijkse gemiddelde kosten op Arbitrum vandaag met 97,8%, tot $0,015 per transactie. Bovendien daalden de gemiddelde kosten daarna scherp en schommelen momenteel rond $0,007.

De gegevens laten zien dat de stijging van de gemiddelde kosten op Arbitrum gepaard ging met een toename van het aantal dagelijkse on-chain transacties op het L2-netwerk van 1,7 miljoen naar 2,3 miljoen dagelijkse transacties op 11 juni.

Op dit moment is Zora Network de goedkoopste L2-blockchain met een dagelijkse gemiddelde transactiekost van $0,0029, volgens gegevens van Dune. Scroll Network is momenteel de duurste onder de leidende L2-platforms met een gemiddelde kost van $0,108.

De native token van Arbitrum, ARB, daalde met 0,33% in de afgelopen 24 uur en wordt verhandeld tegen $0,94 op het moment van schrijven. De marktkapitalisatie van het asset is iets meer dan $2,7 miljard, wat het de 38ste grootste cryptocurrency maakt.

Op 9 juni kondigde Arbitrum een initiatief aan genaamd het Gaming Catalyst Program om 225 miljoen ARB-tokens, ter waarde van ongeveer $215 miljoen, uit te reiken aan game-ontwikkelaars in de web3-scene.

Op 25 april integreerden Arbitrum, Optimism, Polygon, StarkWare en zkSync Avail’s data availability layer om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen van kosteneffectieve, schaalbare en samenstelbare blockchain-netwerken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!