GameStop (GME) daalt 41% na livestream van Roaring Kitty

De aandelen van GameStop kelderden vrijdag met 41%, afgewisseld met veel handelsstops, na een populaire livestream van Keith Gill, ‘Roaring Kitty’, bekend om zijn GameStop (GME) short squeeze in 2021. Deze daling kwam nadat GameStop zijn magere kwartaalresultaten bekendmaakte en plannen had om veel aandelen te verkopen.

Roaring Kitty bevestigt GameStop-bezit

De nieuwste YouTube-video van Keith Gill, zijn eerste video sinds de meme stock-rage van 2021, trok meer dan een half miljoen kijkers. De stream bestond uit leuke graphics en een meer open gesprek over de toekomst van GameStop, met een sterke focus op Ryan Cohen. Uit de opmerkingen van Gill blijkt dat hij nog steeds vertrouwen heeft in Cohen en bereid is het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Maar hij verklaarde dat hij wat hij zei niet als financieel advies bedoelde.

Deze sessie vond plaats na een periode van inactiviteit van Gill, die eerder een enorme koopgolf in de aandelen van GameStop had opgepompt via zijn positieve opmerkingen op verschillende sociale mediakanalen.

Tijdens de recente livestream bevestigde Gill echter dat de GameStop-aandelen die op sociale media worden weergegeven inderdaad van hem waren, en benadrukte dat hij op zijn account handelt. Tijdens de livestream verklaarde hij:

“De accounts die mijn posities tonen, zijn van mij. Dit zijn mijn standpunten. Ik werk met niemand anders. Ik werk niet met hedgefondsen.”

GameStop rapporteert een fors financieel verlies per kwartaal

De laatste financiële cijfers van GameStop onthulden een groter dan verwacht kwartaalverlies en een aanzienlijke omzetdaling, die waarschijnlijk hebben bijgedragen aan de daling van het aandeel. Het bedrijf rapporteerde een aangepast verlies van $0,12 per aandeel en miste daarmee het verwachte verlies van $0,09 per aandeel, terwijl de omzet met 41% daalde tot $882 miljoen, ruim onder de verwachte $995,5 miljoen.

Naar aanleiding van deze resultaten kondigde GameStop plannen aan om tot 75 miljoen extra aandelen uit te geven. Deze stap volgt op de verkoop van 45 miljoen aandelen vorige maand, die ongeveer $930 miljoen opbracht. Deze beslissing is een strategische poging om te profiteren van de volatiele koersbewegingen van het aandeel en om de financiën van het bedrijf te versterken.

De resultaten waren uiteraard een klap voor beleggers die hoopten op tekenen van een ommekeer. Daarnaast zijn de terugkeer van ‘Roaring Kitty’ in de schijnwerpers en de daaruit voortvloeiende aandelenschommelingen niet onopgemerkt gebleven door toezichthouders. Eerder deze week bevestigde de belangrijkste effectentoezichthouder van Massachusetts de start van een onderzoek naar de GameStop-transacties van Gill. Dit onderzoek benadrukt het voortdurende onderzoek naar handelsactiviteiten die mogelijk de invloed van sociale media gebruiken om de aandelenkoersen te beïnvloeden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!