Ethereum-sentiment bereikt hoogste niveau in veertien maanden

Volgens één bepaalde maatstaf steeg het sentiment van de markt ten opzichte van de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), gisteren naar het hoogste niveau in ruim veertien maanden.

Het langetermijnsentiment van Ethereum, dat wordt berekend door de positiviteit van recente berichten op X (voorheen bekend als Twitter) te meten en dat vervolgens te vergelijken met het optimisme van dergelijke berichten over een breder tijdsbestek, bereikte op 3 juni een waarde van 66,69. Dat blijkt uit cijfers van cryptocurrency-analyseprovider The Tie.

De onderstaande grafiek laat zien hoe het langetermijnsentiment van de cryptocurrency de afgelopen maanden heeft gefluctueerd. Zo is duidelijk te zien dat dit het hoogste punt is sinds 24 maart 2023.

Meer specifiek berekent The Tie het langetermijnsentiment door te vergelijken hoe positief berichten op X de afgelopen 50 dagen waren met de 200 dagen daarvoor. Elke score boven de 50 geeft aan dat de gesprekken in de eerste periode optimistischer zijn geweest dan in de laatste periode. Een score onder de 50 wijst op het tegenovergestelde.

De bovengenoemde indicator bereikte zijn hoogste waarde in meer dan 14 maanden op een dag waarop de Ethereum prijzen een bescheiden volatiliteit kenden en handelden binnen een relatief krappe bandbreedte tussen $3.700 en $3.900, zo blijkt uit de cijfers van CoinMarketCap.

De digitale munt heeft de afgelopen weken een beperkte volatiliteit laten zien, na op 20 mei een scherpe winst te hebben geboekt, van minder dan $3.100 naar bijna $3.700, zo blijkt uit aanvullende CoinMarketCap-gegevens.

Momenteel staat de Ethereum koers op $3.854, wat een stijging van ongeveer 1,3% vertegenwoordigd in de afgelopen 24 uur. De munt is tevens in de afgelopen 7 dagen ongeveer 2,65% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!