Coinbase doneert $25 miljoen aan pro-crypto beweging

Coinbase heeft een bijdrage van $25 miljoen in USDC aangekondigd aan het pro-crypto superpolitieke actiecomité (PAC), Fairshake. De cryptobeurs wil ervoor zorgen dat er bij de verkiezingen van 2024 meer pro-cryptokandidaten worden gekozen.

De pro-crypto PAC heeft een drukke week achter de rug en heeft elk $25 miljoen opgehaald bij drie toonaangevende cryptobedrijven, waaronder Coinbase, het grootste in de VS gevestigde cryptoplatform, durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z) en het in San Francisco gevestigde cryptobedrijf. Rimpeling. De donatie van Coinbases betekent dat Fairshake tijdens deze verkiezingscyclus $160 miljoen heeft opgehaald, waardoor het een van de top vijf PAC’s is.

Coinbase volgt Ripple en A16z-leider met Fairshake-donatie

Ripple opende de sluizen met zijn donatie van $25 miljoen op 29 mei, die onmiddellijk werd verdubbeld door a16z. Coinbase voltooide de lijst eerder vandaag, waarbij CEO Brian Armstrong zei dat de donatie van het bedrijf gericht is op het bereiken van duidelijkheid in de regelgeving door pro-crypto-kandidaten te kiezen en anti-crypto-kandidaten uit te stemmen. Hij zei het volgende aan:

“De beste manier om duidelijkheid in de regelgeving te krijgen in democratische landen is door aan beide kanten van het gangpad pro-crypto-kandidaten te kiezen en anti-crypto-kandidaten uit hun ambt te stemmen. Dit moet een inspanning van twee partijen zijn, omdat het goedkeuren van wetgeving steun van beide partijen vereist.”

Coinbase heeft met name een leidende rol gespeeld bij de lobbyactiviteiten op het gebied van crypto. De uitwisseling startte een non-profit belangenbehartigingsgroep, Stand With Crypto, die landelijk meer dan 900.000 voorstanders heeft verzameld. Het bedrijf heeft ook tegen financiële toezichthouders zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) gevochten vanwege hun anti-cryptomaatregelen.

Crypto wordt politiek

De enorme donaties aan op crypto gerichte PAC’s benadrukken de inspanningen van crypto-stakeholders om duidelijkheid te krijgen over de regelgeving voor de opkomende industrie. De afgelopen maanden is crypto een belangrijk onderwerp geworden voor kiezers, waardoor politici van beide kanten gedwongen zijn dit onderwerp aan te pakken.

Volgens een recente Grayscale Poll zegt 33% van de 1.700 respondenten dat ze bij het stemmen rekening zullen houden met de crypto-visies van kandidaten. 77% is van mening dat presidentskandidaten enige kennis over crypto moeten hebben. Armstrong benadrukte dit in zijn verklaring en merkte op dat 20% van de Amerikaanse bevolking die crypto bezit jonger is, meer raciaal divers is en de politieke ideologische grenzen overschrijdt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!