Wat is de toekomst van altcoins? Zal de trend zich voortzetten?

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken of volg hen op X door hier te drukken!

In deze analyse richten we ons op Total 3, een maatstaf voor de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies exclusief Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Door de huidige prijsactie van Total 3 te vergelijken met de vorige marktcyclus, kunnen we opvallende overeenkomsten identificeren. Dit biedt waardevolle inzichten voor beleggers die willen anticiperen op de volgende bewegingen in de markt van altcoins.

Wat is Total 3?

Total 3 is een maatstaf voor de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies exclusief Bitcoin en Ethereum. Het geeft een goed overzicht van hoe de rest van de altcoinmarkt presteert en is een nuttig instrument voor het analyseren van de bredere trends binnen de cryptomarkt.

Wyckoff Accumulatie Schema 2 en de huidige cyclus

De huidige cyclus van Total 3 lijkt sterk op eerdere marktcycli zoals eerder laten zien in een analyse, met name die van de vorige bullrun. We zien dat Total 3 een Wyckoff Accumulatie Schema 2 aan het volgen is, wat een klassieke marktfase is waarbij accumulatie plaatsvindt na een lange periode van daling. Binnen dit schema bevinden we ons momenteel in de Sign of Strength (SOS) fase, wat wijst op een aanhoudende accumulatie en een mogelijke aanstaande uitbraak.

Vergelijking met de vorige cyclus

Wanneer we de huidige cyclus van Total 3 vergelijken met de vorige cyclus, zien we opvallende overeenkomsten in de prijsactie. Door een bars pattern van de vorige cyclus over de huidige cyclus te leggen, kunnen we zien dat de prijsbewegingen bijna identiek zijn.

In de vorige cyclus kwamen we vanuit een bodem en begonnen we langzaam te stijgen. Na een correctie zagen we dat de markt begon te grinden langs de wekelijkse bull market support band, een belangrijk niveau dat fungeert als steun tijdens bullmarkten.

Huidige prijsactie en verwachtingen

De huidige prijsactie van Total 3 volgt nauwkeurig de patronen van de vorige cyclus. We zien nu dat de markt zich langzaam aan het herstellen is na de recente correctie, waarbij de prijs beweegt langs de wekelijkse bull market support band. Deze beweging suggereert dat de markt zich voorbereidt op een nieuwe opwaartse fase.

Als we de bars pattern van de vorige cyclus volgen, verwachten we het volgende scenario:

  1. Korte Terugval: Op korte termijn kan de markt nog een keer omlaag gaan, wat overeenkomt met eerdere bewegingen in de vorige cyclus.
  2. Bounce: Na deze terugval verwachten we een stuiter omhoog, opnieuw gevolgd door een korte daling.
  3. Opwaartse Trend: Rond halverwege juni kunnen we een significante opwaartse beweging verwachten, vergelijkbaar met wat we zagen in de vorige cyclus.

Conclusie

Total 3 volgt momenteel een patroon dat sterk lijkt op de vorige cyclus, met duidelijke signalen van een Wyckoff Accumulatie Schema 2. De prijsactie suggereert dat we ons in de Sign of Strength fase bevinden, wat doorgaans een voorloper is van een grotere opwaartse beweging. Door de bars pattern van de vorige cyclus over de huidige te leggen, kunnen we nauwkeurig voorspellen wat de komende maanden in potentie kunnen brengen. Het is een fascinerend moment voor de altcoinmarkt, en de signalen wijzen op een potentieel krachtige opwaartse beweging in de nabije toekomst.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Wil je vaker van dit soort updates ontvangen? Join dan de Discord via deze link en ontvang een week gratis! Ben je geïnteresseerd in een week gratis stuur (Santino) dan even een bericht in de Discord.

Waarom bij ons aansluiten?

📈 Actuele Marktanalyses: Van technische analyses tot fundamentele inzichten – we bieden diepgaande analyses om je te helpen beter te begrijpen wat er speelt in de crypto-markten.

💬 Interactieve Discussies: Stel vragen, deel je ideeën en leer van anderen in onze levendige discussies en Q&A-sessies.

🚀 Kansrijke Ontwikkelingen: Ontdek nieuwe altcoins, identificeer opkomende trends en vind potentiële winstgevende kansen.

📚 Educatieve Inhoud: Leer van educatieve bronnen, video-updates en begeleiding van ervaren leden om je crypto-kennis en handelsvaardigheden te verbeteren.

Ons doel is om een gemeenschap te creëren die gedreven wordt door het verlangen om te leren, te groeien en te slagen in de altijd veranderende wereld van crypto.

Sluit je vandaag nog aan bij Fortune Favors the Brave en begin je reis naar het vergroten van je crypto-winsten en het verfijnen van je handelsstrategieën. Samen verkennen we de kansen in de crypto-wereld en bouwen we aan een sterke, winstgevende toekomst. We zien je graag in onze community of volg ons op X door hier te drukken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!