BREAKING: Oprichter van Binance zit in de gevangenis van Californië

Volgens de laatste ontwikkeling zit Binance-oprichter Changpeng Zhao (CZ) momenteel vast in een laagbeveiligde gevangenis in Californië.

Binance’s miljardair-oprichter Changpeng Zhao heeft zich naar verluidt overgegeven aan een laagbeveiligde federale gevangenis in Lompoc, Californië. De voormalige CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs zit momenteel in de gevangenis vanwege het faciliteren van het witwassen van geld op de beurs, zo is bevestigd door zijn verdedigingsteam bij Latham & Watkins.

Zhao werd in april veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf nadat hij schuldig had gepleit aan de beschuldigingen. De straf was aanzienlijk lager dan de drie jaar die de federale aanklagers aanvankelijk tegen hem hadden geëist. De verdediging had om een ​​proeftijd van vijf maanden gevraagd, terwijl de strafrichtlijnen een straf van twaalf tot achttien maanden aanbeveelden.

Voordat hij zijn straf kreeg, uitte Zhao zijn spijt tegenover de Amerikaanse districtsrechter Richard Jones. “Het spijt me”, zei Zhao volgens Reuters. Hij zei ook tegen de rechtbank:

“Ik geloof dat de eerste stap bij het nemen van verantwoordelijkheid het volledig erkennen van de fouten is. Ik heb hier geen adequaat anti-witwasprogramma geïmplementeerd… Ik besef nu de ernst van deze fout.”

In een recente reactie op de uitspraak zei CZ dat hij zich in de toekomst op onderwijs zal focussen. Ondanks dat hij uit Binance is gestapt, merkte hij op dat hij zal blijven investeren in cryptocurrencies. Tegelijkertijd beweert Zhao dat de cryptocurrency-industrie nu “een nieuwe fase” is ingegaan, waarin “compliance super belangrijk is”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!