Grootste federale bank van Duitsland gaat partnerschap aan met Bitpanda

De golf van crypto-adoptie door TradFi zet wereldwijd steeds sneller door, vooral te midden van opwinding rondom de Bitcoin-halvering. In een belangrijke doorbraak heeft Duitslands grootste federale bank, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), ook plannen onthuld om crypto-bewaaroplossingen aan te bieden in samenwerking met crypto-exchange Bitpanda.

Landesbank Baden-Württemberg, de grootste federale bank van Duitsland, en de crypto-exchange Bitpanda gaan cryptocurrency-bewaardiensten aanbieden in de tweede helft van 2024, meldde Bloomberg.

De samenwerking tussen Duitslands topfederale bank en de grootste crypto-beurs van het land is een belangrijke ontwikkeling voor de crypto-adoptie vóór de MiCA-regelgeving. Het Oostenrijkse eenhoornbedrijf Bitpanda ontving in november 2022 een crypto-licentie van de financiële toezichthouder van Duitsland (BaFin) en werd zo een van de weinige bedrijven met een licentie voor crypto-bewaring en eigen handel.

LBBW en Bitpanda zullen crypto-bewaardiensten aanbieden aan institutionele en zakelijke klanten, volgens een verklaring van de bedrijven op 15 april. LBBW is eigendom van enkele van Duitslands spaarbanken, zoals de deelstaat Baden-Württemberg en de stad Stuttgart. Het heeft bijna €333 miljard ($355 miljard) aan activa.

“De vraag van onze zakelijke klanten naar digitale activa neemt toe. We zijn ervan overtuigd dat crypto-activa zich zullen vestigen als een bouwsteen voor verdere bedrijfsmodellen. Met deze samenwerking creëren we in een vroeg stadium de technische en regelgevende basis om de individuele cryptostrategieën van onze zakelijke klanten optimaal te ondersteunen,” aldus Jürgen Harengel, directeur bedrijfsbankieren bij LBBW.

De interesse van Duitse banken en vermogensbeheerders in crypto-activa is steeds actiever, vooruitlopend op de inwerkingtreding van de EU MiCA-regelgeving later dit jaar.

In maart lanceerde het Duitse beursbedrijf Deutsche Boerse een volledig gereguleerd crypto-handelsplatform, Deutsche Boerse Digital Exchange (DBDX). Het doel is om een volledig gereguleerde en veilige omgeving te bieden voor institutionele handel, afwikkeling en bewaring van deze digitale activaklasse.

Ook is er in Duitsland enorme vraag naar Bitcoin en altcoins van zowel particuliere als institutionele beleggers. Het elektronische effectenhandelsplatform Xetra biedt crypto-ETP’s en ETN’s aan voor bedrijven zoals 21Shares en WisdomTree, volgens een recent onderzoek van KPMG kopen Duitse investeerders actief crypto-activa nu het vertrouwen terugkeert vooruitlopend op de stijging van de Bitcoin-prijs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!