Bernstein-analisten benadrukken het grote probleem van Solana

Hoewel memecoins op Solana (SOL) onlangs voor een ongelooflijke hype gezorgd hebben op het netwerk, waardoor de SOL prijs de $200 wist te overschrijden, heeft het netwerk een groot probleem die groei tegenhoudt.

In een recent rapport hebben analisten van Bernstein het netwerk van de op vier na grootste cryptocurrency onder de loep genomen. De analisten stelden dat hoewel Solana de aanhoudende oorlog in blockchain-betalingen leidt, schaalbaarheid nog steeds een groot probleem blijft.

Solana leider op het gebied van blockchain-betalingen

In een brief aan klanten schreven Bernstein-analisten, onder leiding van Gautam Chhugani en Mahika Sapra, het volgende over Solana’s leiderschap en aanhoudende problemen:

“De grootste verandering in de laatste cyclus was dat Solana het dominante marktaandeel (43% hoogste aandeel) in de waarde van overgedragen stablecoins verwierf vergeleken met Ethereum, dat in de vorige cyclus marktleider was.

Bovendien vertegenwoordigen tekenen van heropleving in de stablecoin-markt een groei van de liquiditeit en een verbeterend beleggerssentiment.”

Ze beweren dat het enkellaagsontwerp van Solana – vergeleken met de complexiteit van het overbruggen naar Ethereum Layer 2s – directe onramps richting crypto-uitwisselingen, hogere doorvoer en lage transactiekosten hebben geleid tot de toename van de afwikkelingen van stablecoins op het netwerk.

Volgens het datadashboard van The Block blijft Solana echter nog steeds aanzienlijk achter op Ethereum als het gaat om stablecoins die op de blockchain worden uitgegeven. USDC – de meest populaire stablecoin op het netwerk – heeft een aanbod van $2,2 miljard op Solana, vergeleken met $26,4 miljard op Ethereum, hoewel het langzaam marktaandeel wint.

Schaalbaarheid is nog steeds een groot probleem

De analisten van Bernstein gingen verder met stellen dat de belangrijkste kwestie voor SOL schaalbaarheid is, en merkten op dat Solana niet alleen een mondiaal betalingsnetwerk voor grensoverschrijdende betalingen is, maar ook nog geen mainstream consumenten- of B2B-betalingen heeft betreden, ondanks pilots met Visa en Shopify.

Chhugani en Sapra noemden schaalbaarheidsvereisten als het belangrijkste knelpunt, wat een 15-20-voudige toename van het aantal transacties per seconde vereist, van ongeveer 700 naar meer dan 10.000 TPS op Solana, waarbij blockchains in het algemeen die kloof nog moeten overbruggen.

Zoals gemeld, heeft het Solana-netwerk de afgelopen dagen te kampen gehad met congestieproblemen, wat heeft geleid tot merkbare vertragingen in de transactieverwerking en het schrappen van een groot aantal transacties. De opstopping is grotendeels te wijten aan spamtransacties, waarbij bots proberen hun activiteiten voorrang te geven boven reguliere gebruikers. Het ontwikkelingsteam van Solana werkt dan ook hard aan softwarepatches en updates om deze problemen aan te pakken, hoewel het enige tijd zal duren om deze te implementeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!