Bank of America-strateeg: Cryptomarkt toont tekenen van een zeepbel

In een nieuw interview met Bloomberg wijst Michael Hartnett, de belangrijkste beleggingsstrateeg van de Bank of America (BoA), op stijgende prijzen in de cryptomarkt, de “Magnificent Seven” technologieaandelen en AI-gerelateerde aandelen. De strateeg gaf aan dat de markt veel kenmerken heeft van een zeepbel. Hij beschreef het als volgt:

“Ik bedoel, er is een enorme euforie. De euforie is er vanwege de Fed. De Fed wil de rente verlagen, wat er ook gebeurt, en de markten lopen voorop in goud, crypto, aandelen en zelfs bedrijfsobligaties.

Maar er is sprake van een zeepbel wanneer te veel geld te weinig goederen najaagt en iedereen tokens wil en er is veel geld dat dat najaagt, en ja, ik denk dat het kenmerken heeft [van een zeepbel] in termen van prijs, de snelheid van de beweging, de waardering, de breedte. Zeepbellen zijn smal, bullmarkten zijn breed, en dit is niet erg breed.”

Hartnett merkte echter in het interview ook op dat de zeepbel “niet noodzakelijkerwijs nu hoeft te barsten”, maar hij gaf aan dat de macro-economische gegevens in de VS er onheilspellend uitzien, vooral op de arbeidsmarkt. Hij vervolgde met:

“Er bestaat geen twijfel over dat de arbeidsmarkt in de VS gebarsten is. Tegelijkertijd is er geen mens in Amerika die denkt dat de inflatie naar 2% gaat. Omdat dat niet zo is. Het blijft steken tussen de 3 en 4%.

Dus die achtergrond van inflatie die iets hoger uitvalt dan verwacht en de groei iets zwakker dan verwacht, is normaal gesproken niet goed voor risicovolle beleggingen, maar als risicovolle beleggingen zeggen: ‘Het maakt ons niet uit, we hebben AI en zo’ soort dingen’, dat is zeer symptomatisch voor het soort zeepbel-mentaliteit.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!