Nigeria eist gegevens van top 100 lokale gebruikers van Binance

De Nigeriaanse autoriteiten hebben druk uitgeoefend op Binance om informatie te verstrekken over de 100 grootste gebruikers in het land. Naast gegevens over de top 100 gebruikers heeft de Nigeriaanse overheid Binance ook verzocht om de volledige transactiegeschiedenis van de afgelopen zes maanden te verstrekken.

Nigeria zou als reactie een boete van $10 miljard van Binance kunnen eisen, omdat het land gelooft dat de crypto-exchange de lokale economie heeft verstoord. Volgens de Nigeriaanse autoriteiten heeft Binance vorig jaar naar verluidt illegale transacties verwerkt met een totaalbedrag van maar liefst $26 miljard.

Eerder deze maand heeft Bayo Onanuga, de presidentiële adviseur voor informatie en strategie van de Nigeriaanse president, opgeroepen tot een verbod op Binance en andere cryptoplatforms omdat ze de Nigeriaanse naira zouden manipuleren en een enorme daling van de lokale fiatvaluta zouden veroorzaken. De functionaris stelde ook voor om platforms zoals Binance te verbieden in het land.

Volgens een rapport van 13 maart van de Financial Times dringen de Nigeriaanse autoriteiten er ook bij Binance op aan om eventuele openstaande belastingverplichtingen op te lossen.

Binance schrapt naira-handelsparen

Binance, een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, staat momenteel voor aanzienlijke juridische uitdagingen in Nigeria. Vorige maand hebben Nigeriaanse overheidsinstanties de toegang tot de cryptodiensten van Binance beperkt, waarna Binance elke vorm van financiële diensten gerelateerd aan de Nigeriaanse fiatvaluta Naira heeft stopgezet. Daarnaast zijn twee managers van Binance, Tigran Gambaryan en Nadeem Anjarwalla, door lokale aanklagers aangehouden. De managers waren naar Abuja gereisd om het harde optreden van de toezichthouders te bespreken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!