Bitcoin prijs bereikt recordhoogte sinds eind 2021 voorbij $57.000

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen 24 uur een stijging van 9,31% laten zien, waarmee het voor het eerst sinds november 2021 de $57.000 overschreed. Volgens experts reageerde de cryptocurrency-markt op de aankoop door MicroStrategy van 3.000 Bitcoin in februari, waardoor hun totale Bitcoin-bezit op 193.000 neerkomt.

Stijging van meer 200% sinds 2022

De grootste cryptocurrency ter wereld is met meer dan 200% gestegen ten opzichte van het laagste punt tijdens de cryptowinter van 2022, toen het sentiment ten aanzien van cryptocurrencies een dieptepunt bereikte. Ondanks uitdagende tijden is Bitcoin nu een van de meest winstgevende tokens om in een beleggingsportefeuille op te nemen. Volgens analysebureau Santiment staat ongeveer 95% van het huidige aanbod momenteel op winst.

Analist voorspelt correctie

De bekende crypto-marktanalist Ali Martinez karakteriseert deze fase dan ook als de “hoopfase” van de marktpsychologie, waarin beleggers beginnen te geloven in de voortzetting van de rally. Een onderzoeker bij CryptoQuant voorspelt echter een macrocorrectie wanneer het winstgevende aanbod van Bitcoin de 96% overschrijdt. Hij baseert zijn voorspelling op historische trends en stelt het volgende:

“Ik denk dat we kunnen aannemen dat de prijs binnenkort zal stijgen naar het niveau van $55-60 duizend, en zelfs een nieuwe ATH zal creëren, gevolgd door een marktcorrectie en het begin van een bull rally.”

Open interest bereikt een ATH

Volgens gegevens van een ander crypto-analysebedrijf, Coinglass, leidde deze rally tot een toename van 8% in open interest (OI) op de Bitcoin-futuresmarkt. Bovendien stond OI, een indicator van het totale geld dat in de derivatenmarkt is geïnvesteerd, op het moment van schrijven op een recordhoogte (ATH) van $25,51 miljard.

Wees voorzichtig

Al met al, ziet het er bullish uit voor de Bitcoin koers. Wees echter voorzichtig met instappen, aangezien een correctie normaal zou zijn na een flinke stijging. Mocht een correctie uitblijve, dan vestigen experts hun hoop op het magische cijfer van $69.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!