Liquid restaking protocols overschrijden de $3,5 miljard in TVL

De totale waarde vergrendeld in liquid restakings-protocollen heeft de $3,5 miljard overschreden, wat wijst op de groeiende interesse van Ethereum-investeerders in deze niche. Protocollen zoals Etherfi, Renzo, Kelp, Puffer en anderen hebben een toename gezien in stortingen gedurende de afgelopen maand. Deze toename is te danken aan gebruikers die ervoor kiezen om EigenLayer te gebruiken via deze platforms, waardoor ze toegang behouden tot hun fondsen.

Etherfi heeft de hoogste TVL onder deze LRT’s, met meer dan $1,3 miljard. Kelp heeft meer dan $460 miljoen aan gebruikersstortingen, terwijl Renzo een TVL heeft van $346 miljoen.

Puffer, de nieuwste toevoeging aan het LRT-landschap, heeft onlangs een snelle toename van stortingen gezien, waardoor het binnenkort na de lancering de grens van een miljard dollar bereikte. Andere kleinere LRT-protocollen zijn onder meer Bedrock met een TVL van $89 miljoen, Swell op $66 miljoen, Prime op $29 miljoen en ClayStack op $6,8 miljoen.

Liquid restaking stelt houders van vloeibaar stakende tokens in staat om hun tokens in te zetten op EigenLayer, waardoor ze bijdragen aan de economische veiligheid ervan. Dit is anders dan traditioneel liquid staken, waarbij activa worden ingezet via een staking-serviceprovider en in ruil daarvoor ontvangst-tokens worden ontvangen.

De bijdrage van EigenLayer aan de groei van de TVL van deze protocollen is opmerkelijk. Het stelt gebruikers in staat om ether te storten en opnieuw te staken vanuit verschillende vloeibare stakingtokens.

EigenLayer restaking stelt Ethereum-validatoren in staat om hun etherinzetten te gebruiken om andere protocollen te beveiligen. Het doel is om deze fondsen te gebruiken om de beveiliging van netwerken van derden te verbeteren. Het totale waarde vergrendeld in EigenLayer overschrijdt nu $7 miljard.

Hoewel de restakingsperiode voor stortingen op EigenLayer via liquid stakingtokens onlangs tijdelijk is geopend, is deze nu gesloten. Hier komen LRT’s in het spel – ze bieden gebruikers een methode om fondsen te storten op Eigen wanneer de limieten grotendeels zijn bereikt. Dit komt omdat “native restaking”, wat rechtstreeks op EigenLayer wordt gedaan vanuit ether-validatorinzetten, zonder limiet blijft.

Als gevolg hiervan blijven LRT-protocollen – zoals EtherFi, Renzo en Kelp – etherstortingen accepteren, deze namens gebruikers opnieuw inzetten en een derivatentoken teruggeven samen met een toezegging om punten te verdelen die van Eigen zijn ontvangen.

Gebruikers van EigenLayer verdienen punten voor hun etherstortingen, wat hun kansen op het ontvangen van een token van EigenLayer potentieel vergroot. Nu storten veel gebruikers op Eigen (via LRT’s), in de hoop beloningen te ontvangen van de LRT’s zelf en streven ze naar twee airdrops in het proces.

Deze protocollen bieden extra beloningen door twee sets punten uit te geven – een van Eigen en een van het protocol zelf. Bijvoorbeeld, door een LST zoals stETH op Kelp opnieuw in te zetten, accumuleren gebruikers punten van zowel EigenLayer als KelpDAO, waardoor ze hun kansen op beloningen van beide protocollen kunnen vergroten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!