ERC-404: Het ontrafelen van dit nieuwe ‘fenomeen’

In de immer evoluerende wereld van cryptocurrencies, waar innovatie aan de orde van de dag is, markeert de introductie van de ERC-404 standaard een spannende ontwikkeling. Deze standaard vermengt de traditionele token standaard (ERC-20) met de NFT token standaard (ERC-721), wat de deur opent naar nieuwe mogelijkheden binnen de digitale activa ruimte.

Wat is ERC-404 en waarom is het belangrijk?

ERC-404 introduceert het concept van fracties van een NFT bezitten, een idee dat tot nu toe niet mogelijk was. Dit concept, vergelijkbaar met Real World Assets (RWA) en tokenisatie, biedt een frisse blik op de eigendomsrechten binnen de blockchainwereld. Pandora en DeFrogs, respectievelijk een project en een profielfoto collectie, zijn pioniers van deze nieuwe standaard en worden gezien als mogelijke toekomstige zwaargewichten.

Acceptatie en toekomstverwachtingen

Met de snelle acceptatie door A/B-Tier exchanges, Coinmarketcap en Coingecko, die ERC-404 al hebben toegevoegd aan hun wallets en een nieuwe categorie hebben gecreëerd, staat deze standaard op het punt de cryptowereld te betreden. Verwachtingen van aanstaande listings op prominente exchanges verhogen alleen maar de anticipatie op wat komen gaat.

Hoe werkt ERC-404?

Het principe van ERC-404 wordt het beste geïllustreerd aan de hand van Pandora, dat 10.000 tokens en 10.000 NFT’s uitgaf. Elke houder van een fungible token ontvangt ook een NFT die aan het fungible token is gekoppeld, waarbij de NFT wordt gemint of verbrand bij elke aankoop of verkoop van $PANDORA.

Voor- en nadelen

Hoewel ERC-404 veelbelovend is door de liquiditeitsproblemen van NFT’s aan te pakken, kent het ook nadelen. De standaard is ongeauditeerd en kan significante kwetsbaarheden bevatten. Dit onderstreept het belang van grondig onderzoek voordat men investeert.

ERC-404 token watchlistWat zijn de ‘hot’ coins omtrent ERC-404

$PANDORA

Ondanks dat Pandora al een enorme stijging heeft doorgemaakt van x100, lijkt er nog steeds potentieel te zijn. Op korte termijn richt ik me op doelen tussen de 44 en 100 dollar voor de bullrun.

$DEFROGS

Ook Defrogs heeft al een flinke stijging doorgemaakt, maar met een marktkapitalisatie van ongeveer 12 miljoen dollar is er zeker nog potentieel voor verdere groei. Mijn huidige doelen liggen tussen de $6.500 en $15.000.

Conclusie

ERC-404 staat aan het begin van een potentieel revolutionaire verandering in de cryptosector. Het biedt een unieke combinatie van flexibiliteit en innovatie, waardoor de grenzen van wat mogelijk is binnen de blockchain-technologie worden verlegd. Zoals met elke nieuwe technologische vooruitgang, is voorzichtigheid geboden, maar de mogelijkheden en het potentieel van ERC-404 zijn onmiskenbaar opwindend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!