Europeanen blijven bullish op crypto volgens Binance onderzoek

Volgens Binance Square zijn hoog rendement, decentralisatie en innovatie belangrijke drijfveren voor Europeanen om de cryptomarkt te betreden. In totaal bestond de steekproef voor de enquête uit 10.498 mensen. Deelnemers uit Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden werden tussen 14 oktober en 8 november 2023 ondervraagd voor het onderzoek op het Binance Survey Platform.

Gegevens verkregen uit interviews toonden overweldigend positieve steun voor crypto, wat wellicht verwacht zou kunnen worden van de bron van de peilinggegevens, maar desondanks enige bullish sentiment over de markt onthult.

“De belangrijkste drijfveren voor mainstream adoptie in Europa zijn hoge rendementen, decentralisatie en innovatie, volgens respectievelijk 20%, 18% en 17% van de respondenten.”

Uit het onderzoek bleek ook dat 55% van de deelnemers aan de enquête cryptocurrency gebruikt voor dagelijkse aankopen en 10% wekelijkse cryptocurrency-betalingen verricht.

Volgens een rapport van Crypto.com overtrof het aantal cryptogebruikers wereldwijd in 2023 de helft miljard. Het bedrijf schat dat het aantal cryptogebruikers wereldwijd in 2023 met 34% zal toenemen, van 432 miljoen tot 580 miljoen mensen.

De Ethereum Shanghai-update speelde een rol bij het vergroten van de activiteit op het netwerk en de daaropvolgende stijging van de waarde van ETH. Ondertussen heeft de impact van non-fungible tokens (NFT’s) die in 2023 op de Bitcoin blockchain zijn geïntroduceerd met BRC-20 tokens en Bitcoin Ordinals ook geleid tot een sterke vraag naar Bitcoin blokruimte.

Een andere aanjager van de groei in cryptoadoptie is de goedkeuring van spot Bitcoin door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari, waarbij 11 spotaanvragen voor Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) werden goedgekeurd. De stap voegde legitimiteit toe aan de industrie en gaf meer vertrouwen in de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!