70% van alle cryptocommunicatie is in strijd met de Amerikaanse regelgeving

De Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), een regelgevende organisatie in de Verenigde Staten, zegt in een nieuw persbericht dat 70% van alle cryptocommunicatie mogelijk schendingen van de huidige regelgeving bevat.

In het bericht, dat op 23 januari gepubliceerd werd, zegt FINRA, die regels opstelt en handhaaft voor geregistreerde brokers en beurzen, dat zij, na het uitvoeren van een onderzoek, overtredingen hebben aangetroffen in maximaal 70% van de cryptocommunicatie.

Volgens de organisatie was het op zoek naar schendingen van Regel 2210, die “beweringen verbiedt die vals, overdreven, promesse, ongegrond of misleidend zijn”. Na onderzoek van 500 communicaties in de particuliere sector kwam het tot de conclusie dat de meerderheid van hen de regel overtrad. Ira Gluck, Senior Director van FINRA, zegt hierover het volgende in de FINRA Unscripted podcast:

“Onze analisten werd gevraagd zich te concentreren op inhoudelijke overtredingen van toepasselijke regels, in tegenstelling tot technische overtredingen. Deze omvatten dus het zoeken naar valse, misleidende of beloftevolle verklaringen, zoals impliceerde de communicatie ten onrechte dat crypto-activa werden aangeboden via de broker-dealer?

Heeft de communicatie een verkeerde voorstelling gegeven van de mate waarin de federale effectenwetgeving of SIPC van toepassing was, en heeft de communicatie de kenmerken van de investering overdreven of verkeerd voorgesteld? We hebben onze analisten ook gevraagd te zoeken naar adequate risico-informatie of evenwichtig taalgebruik.

En we wilden er eigenlijk alleen maar voor zorgen dat de communicatie de toepasselijke risico’s omvatte die verband houden met crypto-activa, met name de risico’s die verband houden met de manier waarop crypto-activa worden uitgegeven, verkocht, vastgehouden of overgedragen.

Ten slotte hebben we analisten ook gevraagd om de schriftelijke toezichtprocedures, controles en training van bedrijven met betrekking tot de communicatie van crypto-activa te beoordelen om ervoor te zorgen dat zij op passende wijze toezicht houden op dit bedrijf.”

Gluck geeft in het gesprek verder aan dat hij vóór het onderzoek hoge niet-nalevingspercentages verwachtte, wat werd bevestigd door de resultaten. Hij sluit af met:

“Gegeven onze ervaring voorafgaand aan de sweep, hadden we een relatief hoog percentage niet-naleving verwacht. En helaas ontdekten we dat bijna 70% van de communicatie die we beoordeelden op een inhoudelijke manier niet voldeed aan FINRA Rule 2210.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!