Bitcoin ETF-goedkeuring is positief voor miners, aldus analisten

Beleggers zouden nu hun aandacht moeten richten op het mogelijke effect op de Bitcoin (BTC)-prijs, nu spot BTC exchange-traded funds (ETF’s) zijn goedgekeurd, aldus makelaar Cantor Fitzgerald in een onderzoeksrapport. De goedkeuring moet worden beschouwd als een “mijlpaal in de korte geschiedenis van Bitcoin, met aanzienlijke gevolgen voor de langetermijnwaardering,” aldus Cantor.

“We geloven dat deze goedkeuring fungeert als een belangrijke vraagschok voor de markt, enkele maanden voor het terugkerende aanbodschok van bitcoin: het halveringsevenement verwacht in april 2024,” schreven analisten Josh Siegler en Will Carlson. Bij een Bitcoin-halvering worden de beloningen die miners ontvangen met 50% verminderd.

“Met gehefde opwaartse potentie en theoretisch afgedekte neerwaartse risico’s, geloven we dat Bitcoin miners een aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid vertegenwoordigen voor aandelenbeleggers die op zoek zijn naar een manier om de langetermijnadoptie van bitcoin aan te boren,” schreven de auteurs, eraan toevoegend dat de spot ETF’s een “aanzienlijke positieve impact op de waardering van Bitcoin miners” zouden kunnen hebben.

Investment bank H.C. Wainwright & Co. zei dat de goedkeuring van spot ETF’s een “historisch moment is voor bitcoin en de miners”, omdat ETF’s zowel retail- als institutionele beleggers een “vertrouwd en gereguleerd beleggingsinstrument” bieden en naar verwachting de toegang tot ’s werelds grootste cryptocurrency aanzienlijk zal vergroten.

“We geloven dat veel institutionele en particuliere beleggers die nieuwsgierig zijn naar BTC, hetzij de bereidheid of de mogelijkheid hebben gemist om rechtstreeks in BTC te investeren, gezien de gecompliceerde vereisten om digitale activa te verwerven,” schreef analist Mike Colonnese. “We verwachten aanzienlijke incrementele vraag naar BTC via deze nieuw goedgekeurde spot ETF’s.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!